Persberichten

Nieuwkomer Industry & Automation een succes
Publicatiedatum: 13-10-2010

De nieuwkomer van deze Industriële Week was Industry & Automation, 5 tot en met 8 oktober 2010 in Jaarbeurs Utrecht. Van de vier beurzen was deze vakbeurs op het gebied van industriële automatisering één van de publiekstrekkers. Vooral over het nu al grote aanbod van de beurs was project manager Martijn Beckers zeer te spreken. "De waardering die wij daaruit voortvloeiend kregen van bezoekers en exposanten is voor een eerste keer boven verwachting. Voor de volgende editie gaan we hard werken om dit eerste succes verder uit te bouwen. Het veroveren van een prominente plek en markleiderschap is het uiteindelijke doel. Vooral het brede aanbod met de andere beurzen van de Industriële Week maakt het voor exposanten en bezoekers interessant. We hebben namelijk ook het gevoel dat er meer uit deze beurstitel is te halen."

Het aantal bezoekers van de Industriële Week, ruim 700 exposanten verspreid over 25.000 m2 beursvloer, van de vier beursdagen was ruim 23.000. 46% van deze bezoekers liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Industry & Automation. 21% van de aanwezigen had een directie- of managementfunctie en 59% was eind- of medebeslisser. De synergie tussen de beurzen van de Industriële Week is groot. 85% heeft de andere beurzen, Macropak, Industry & Automation en Industrial Processing, bezocht. Twee derde van de bezoekers van Industry & Automation gaat de volgende editie bezoeken. Wat daarnaast opviel is dat 43% van de bezoekers een omzetverbetering ziet voor zijn bedrijf ten opzicht van vorig jaar, 37% denkt dat deze stabiel blijft en 20% rekening houdt met een verslechtering van de omzet.

'Hier vinden we een breed publiek'
Voor Endress + Hauser, marktleider op het gebied van sensoren, is de vakbeurs Industry & Automation een groot succes. Wat betreft Rob Hommerson, directeur Endress + Hauser, was de deelname zeker voor herhaling vatbaar. "We staan ook op meer gespecialiseerde vakbeurzen. Onze medewerkers waren daarom sceptisch dat wij op deze beurs stonden. Echter, na één dag was dit gevoel weg. We komen een veel breder publiek tegen door de combinatie van beurzen. Daarnaast zijn wij veel mensen tegengekomen op beslisniveau. Het aantal geïnteresseerden was zeer hoog en dit vertaalde zich naar een constant druk bezochte stand."

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober vonden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie plaats: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. De Industriële Week werd voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema 'Fit for the Future, we know how!'. Dit thema toont aan dat de Industriële Week klaar is voor de toekomst. Centraal staan de vijf subthema's energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. De volgende editie van de Industriële Week vindt van 2 oktober tot en met 5 oktober 2012 plaats.

Meer info:
www.aandrijftechniek-online.nl
www.industrialprocessing.nl
www.industry-and-automation.nl
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions