Gemeente Zoetermeer

Integraal jeugdbeleid 2011-2016: Samen kansen bieden aan jeugd

groep jongeren
Biedt Zoetermeer voldoende kansen aan de jeugd om zich optimaal te kunnen ontwikkelen tot zelfstandig burger? Hierover gaan de gemeente Zoetermeer in gesprek met de professionals, ouders en jeugd. Met als doel een visie op de jeugd te ontwikkelen die van iedereen is.

De jeugd meer perspectief bieden, is een ambitie uit de Stadsvisie 2030 zodat Zoetermeer een dynamische en bruisende stad is en blijft.

"De ambitie is dat de stad passend onderwijs en uitdagend werk moet bieden. Ook dat ieder kind kunst, cultuur en sport kan ontdekken. Verder moet de jeugd veilig kunnen opgroeien, uitgaan en prettig kunnen wonen in Zoetermeer", aldus Mariëtte van Leeuwen, wethouder jongeren. Zij is verantwoordelijk voor het nieuwe meerjarenplan integraal jeugdbeleid 2011-2016.

"Integraal jeugdbeleid houdt in dat er een samenhangend aanbod moet zijn van activiteiten en voorzieningen voor jeugd. Deze kansen bieden en pakken is een opgave van ons allen! Het college stelt dan ook de gemeenteraad voor om de stad actief te betrekken bij het vormen van dit meerjarenbeleidsplan en de uitvoering daarvan."