Vestia


13-10-2010

Nieuwbouw studentenhuisvesting De Klok

---

Dinsdag 12 oktober vierde Vestia de bouw van studentenhuisvesting De Klok. Op de hoek van de Waldorpstraat en de Rijswijkseweg komen 113 zelfstandige woningen, 65 kamers en een gemeenschappelijke ruimte. Hier wonen straks studenten van het Leiden University College The Hague. Wethouders en bouwers werden dinsdag geïnterviewd over hun ambities voor jongeren door de Haagse jongerenambassadeur Ouafa Oualhadj.

Ambities voor jongeren in Den Haag
Wethouder Marnix Norder van Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie is blij met de komst van De Klok: "Deze plek is al lange tijd een rommelige hoek en nu komt er een mooie entree naar het gezellige studentenleven hier in Laakhaven. Het past goed bij de ambities van de gemeente Den Haag om meer huisvesting voor studenten te realiseren". Wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en Dienstverlening vult aan dat de investeringen in het onderwijs die Den Haag doet, ook vragen om een investering in studentenwoningen. Dus ook in de realisatie van De Klok. "De Klok geeft studenten een goed dak boven hun hoofd. Een voorwaarde om tot goede studieresultaten te komen", aldus Van Engelshoven.

Huisvesting voor studenten
"Verschillende groepen in de stad vragen om huisvesting. We voelen ons als corporatie verantwoordelijk om ook voor jongeren en studenten woningen te ontwikkelen. Dat wordt ons ook nadrukkelijk gevraagd. Wij leveren graag een bijdrage aan het realiseren van de huisvesting voor de toekomstige studenten van Den Haag," aldus Vestia-directeur Aad Bouwhuis. "Wij willen van Den Haag een echte studentenstad maken" vult prof. dr. Jouke de Vries - directeur van Campus Den Haag van de Universiteit Leiden - aan. "Een stad voor ambitieuze studenten. Want Den Haag als tweede VN-stad past prima bij ons onderwijs- en onderzoeksaanbod. We willen veel studenten voor ons Leiden University College The Hague en dus graag meer studentenwoningen in de stad." De Klok is ontworpen door Dick van Gameren Architecten en wordt gebouwd door aannemer Dura Vermeer. Het gebouw wordt naar verwachting augustus 2011 opgeleverd.

Keuze in wonen
Vestia wil in de wijken waarin zij actief is, een grote variatie aan woonmilieus bieden. Om de keuze in wonen groter te maken, investeert deze woningcorporatie daarom fors in vernieuwing van buurten en wijken om differentiatie in woningbezit te realiseren. Jongeren zijn het sociale kapitaal van de stad en Vestia richt zich dan ook op het vergroten van de kansen van jongeren op woonruimte, door meer woningen voor hen beschikbaar te stellen of het aanbod uit te breiden. De site www.vestiajong.nl biedt informatie over hoe je aan een woning komt.
*

*

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Jongerenhuisvesting
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen verspreid over het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.