Gemeente Dongen

Plan groene zone De Biezen voorlopig stop gezet

Publicatiedatum: 13-10-2010

Op 3 juni 2009 heeft de gemeente Dongen een bewonersavond voor de inwoners van wijk de Biezen georganiseerd. Tijdens die bewonersavond is aan de belangstellenden verteld wat de gemeente voor plannen had met het gebiedje tussen hun wijk en de noordoostelijk gelegen Onkelsloot. Het idee was om een parkachtige zone te maken, waarin wandelen, spelen, waterbuffering en natuur een plek zouden krijgen. Tijdens deze avond konden de aanwezigen ook hun wensen voor de inrichting van dit gebied kenbaar maken.

Bezwaren en bedenkingen
Daarna is het enige tijd stil geworden rondom deze plannen. Dit had onder andere te maken met bezwarenbehandeling in het kader van het bestemmingsplan buitengebied, de uitwerking van de Ecologische verbindingszone die dit gebied raakt en de bedenkingen van de wijkbewoners die aan de rand van dit gebiedje wonen.

Financiën
Inmiddels is de financiële situatie van de gemeente Dongen zodanig dat de ontwikkeling van deze groene zone op dit moment niet verantwoord wordt geacht. Dit betekent dat de ontwikkeling hiervan (voorlopig) is stilgezet en dat het betreffende gebiedje als landbouwgrond in gebruik blijft.

Ecologische verbindingszone
Voor de volledigheid valt nog wel te vermelden dat de aanleg van de Ecologische verbindingszone, direct langs de Onkelsloot, wel doorgaat.