Gemeente Diemen


Stadsmobiel blijft Servicetaxi Diemen rijden

Gemeente en Stadsmobiel tekenen nieuw contract voor drie jaar.

Wethouder Grondel en de heer H.P.F van Haren van Stadsmobiel B.V. hebben op 12 oktober het contract getekend voor het aanvullend vervoer binnen de gemeente Diemen, de Servicetaxi. Het contract heeft een looptijd van 3 jaar. Het vorige contract tussen de gemeente en Stadsmobiel B.V. voor de Servicetaxi loopt af op 1 november en is daarom opnieuw aanbesteed. Voor deze aanbesteding is uitgebreid gesproken met de gebruikers van de Servicetaxi en de Wmo-raad om hun ervaringen en wensen ten aanzien van de Servicetaxi in kaart te brengen. Na beoordeling van de verschillende offertes is Stadsmobiel als beste vervoerder uit de aanbesteding gekomen en gaat dus de komende 3 jaar de Servicetaxi Diemen weer rijden.

Betere communicatie, social return en duurzaamheid Veel zaken rondom de Servicetaxi waren al goed geregeld en zullen ook zo blijven. Maar andere zaken gaan veranderen. Zo gaven de gebruikers b.v. aan niet altijd tevreden te zijn over de communicatie. Daar wordt nu extra aandacht aan geschonken: het 0900 nummer gaat veranderen in een lokaal (020) nummer, op de vervoerspas komt meer informatie te staan en er is een nieuwe folder ontwikkeld.
Vanuit de gemeente zijn voorwaarden opgenomen rond social return. Hierbij is de opdrachtnemer verplicht om minimaal 5% van de aannemingssom te besteden aan onder andere het inzetten van werkzoekenden, het bieden van stages en het bieden van een werk/leerbaan. Bovendien moeten de voertuigen voldoen aan de nieuwste normen voor duurzaamheid.

contract servicetaxi

Wethouder Grondel en directeur Van Haren na ondertekening van het contract.

Vervoer van deur tot deur
De Servicetaxi Diemen biedt aanvullend openbaar vervoer voor inwoners van de gemeente Diemen die niet (meer zo gemakkelijk) met het gewone openbaar vervoer kunnen reizen. Met een klantenpas van de Servicetaxi kunnen inwoners vanaf hun woonadres in een groot gebied reizen (maximaal 5 openbaar vervoerzones).

---