Gemeente Boxmeer


Aftrap energiebesparingsweken een succes

De Energiebesparingsweken zijn begonnen. Zes weken lang geven 22 witgoedwinkels in de regio kortingen van wel tien procent op energiezuinige wassers, drogers, vriezers en koelers. In Boxmeer was zondag 3 oktober de aftrap, met een quiz met als hoofdprijs een Brabants Groen-waardebon van EUR300.

Om 13.00 gaf wethouder Ronnes van milieu het startschot voor de actie. De wethouder overhandigde Jan Berkvens symbolisch een groot energielabel en benadrukte het belang van energiezuinige (witgoed) apparatuur. Door te kiezen voor (minimaal) een A-label bespaar je op de energiekosten en ben je milieubewust bezig. In het kader van Besparen met korting bieden It's Boxmeer en Berkvens Elektroworld energiezuinige producten in de categorie koelen en vriezen, wassen en drogen met korting aan. Zo bespaar je dubbel.

Energiequiz
Zondagmiddag 3 oktober was er in het winkelcentrum van Boxmeer een energiequiz. Te midden oude wasmachines en koelkasten, verzameld door Jan Berkvens, moesten de deelnemers onder grote belangstelling vragen over energieverbruik beantwoorden. De finalevraag was de volgende:

Hoeveel euro bespaar je jaarlijks als je een zuinige A-label warmtepompdroger gebruikt (zes keer per week) in plaats van een reguliere C-label wasdroger?

Mevrouw Hendriks uit Mill zat het dichtst bij het juiste antwoord (EUR153) en won daarmee een Brabants Groen-waardebon van EUR300, te besteden bij Berkvens Elektroworld.

Prijswinnaar kick-off

Meer informatie
Ook een nieuwe wasser, droger, koeler of vriezer nodig? Op www.brabantsgroen.nl staan de deelnemende winkeliers in de regio Noordoost Brabant. Met de kortingen die op kunnen lopen tot wel EUR 100 verdien je je energiezuinige aankoop nóg sneller terug!

brabantsgroen klein