Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Nieuwe aanhouding in zaak Duiven

Publicatiedatum: 13-10-2010 10:39:20

WESTERVOORT - Het rechercheteam `Para' van de politie Gelderland-Midden heeft dinsdagmiddag 12 oktober een 20-jarige Westervoorter aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op en mishandeling van een 89-jarige vrouw uit Duiven. Het slachtoffer overleed in maart dit jaar aan haar verwondingen.

Begin september kwam er nieuwe informatie binnen over de `zaak Duiven' bij het rechercheteam. Naar aanleiding hiervan is het team geleidelijk aan weer uitgebreid van acht naar vijftien rechercheurs. Onder meer naar aanleiding van oproepen in Opsporing Verzocht en via andere media kon de politie ook spreken met nieuwe getuigen. De laatste uitzending van opsporing Verzocht op 5 oktober leverde uiteindelijk opnieuw vier tips op, waarbij ook informatie werd gegeven over de scooter. Al deze informatie zette het rechercheteam op het spoor van deze 20-jarige verdachte uit Westervoort.

Huiszoekingen en scooter in beslag genomen
De man is dinsdagmiddag in zijn woning in Westervoort aangehouden. Rechercheurs hebben de woning van de verdachte onderzocht en een woning in Duiven. Bij deze woning heeft de politie afgelopen donderdag 7 oktober de vermoedelijk gebruikte scooter aangetroffen. Dit is omwille van het onderzoek niet eerder naar buiten gebracht. De scooter wordt onderzocht op sporen. De Westervoorter is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld en waar hij verhoord zal worden.

Eerdere verdachten
Het Openbaar Ministerie besloot eind juli dat de drie eerder aangehouden verdachten (van 18 en 20 jaar uit Zevenaar en een 19-jarige uit Wijchen) voorlopig niet vervolgd zouden worden. Deze drie mannen worden echter nog wel steeds gezien als verdachten in deze zaak. Of er een relatie is tussen deze drie verdachten en de 20-jarige man uit Westervoort en wat die eventuele relatie dan zou zijn zal onderzoek verder uit moeten wijzen.

Beloning
De door de Hoofdofficier van Justitie uitgeloofde beloning van 10.000 euro is nog niet uitgekeerd. Getuigen kunnen bellen met de (gratis) opsporingstiplijn 0800-6070. Reageren per e-mail is ook mogelijk: para@gelderland-midden.politie.nl. Ook kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.