Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV eist maatregelen tegen barbaarse behandeling van christenen in Saudi-Arabië

Vragen van de leden Wilders en Kortenoeven (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de behandeling van christenen in het islamitische koninkrijk Saudi-Arabië.


1.)
Kent u de nieuwsberichten 'Saudi Arabia: Islamic Religious Police arrest Catholics for attending a Mass' *) en 'Saudi police arrest Catholics at mass' **)?


2.)
Hoe beoordeelt u deze berichten en hoe typeert u de rechtspositie van christenen in Saudi-Arabië?


3.)
Kunnen christenen het Saudisch-Arabische staatsburgerschap verwerven?


4.)
Welke richtlijnen hanteert de Nederlandse ambassade in Riyadh voor belijdend christelijke Nederlanders die zich vanwege hun werk in Saudi-Arabië vestigen (zowel ambassademedewerkers en werknemers van bedrijven)?


5.)
Worden belijdend christelijke Nederlanders die Saudi-Arabië bezoeken of die zich daar vanwege hun werk vestigen, door de Nederlandse ambassade in Riyadh gewaarschuwd dat zij vanwege het uitoefenen van hun religieuze plichten door de Saudische religieuze politie kunnen worden gearresteerd en gedetineerd?


6.)
Is de Nederlandse ambassade in Riyadh geïnstrueerd over hoe te handelen indien Nederlandse christenen bij het uitoefenen van hun religieuze plichten door de Saudische religieuze politie zouden worden gearresteerd en gedetineerd?


7.)
Deelt u onze constatering dat het islamitische regime in Saudi-Arabië, op basis van de koranische wetgeving (sharia), systematisch de rechten van christenen schendt? Zo ja, bent u dan bereid deze schendingen aan de orde te stellen in internationale organisaties waaronder de VN-Mensenrechtenraad in Genève?


8.)
Hoe beoordeelt u het feit dat het dictatoriale islamitische regime in Saudi-Arabië het christenen verbiedt om op Saudisch grondgebied kerken te bouwen, terwijl datzelfde regime kosten nog moeite spaart om de democratische rechtsstaten van West-Europa te islamiseren door middel van het bouwen van moskeeën en het oprichten en financieren van islamitische instellingen?


9.)
Bent u bereid op korte termijn uw ongenoegen over de barbaarse behandeling van christenen in Saudi-Arabië over te brengen aan het dictatoriale regime van het wahhabistische boevennest Saudi-Arabië?


10).
Wilt u, vanwege de gewenste duidelijkheid, bovenstaande vragen ieder afzonderlijk beantwoorden?

Ingezonden op 12 oktober 2010


* Saudi Arabia: Islamic religious police arrest catholics for attending a mass, wdtprs.com


** Saudis Arrest Filipino Catholics at Mass: Report, daijiworld.com

en

Saudi police arrest Catholics at mass, gulf-daily-news.com
*

*

*

*

*