Gemeente Vlaardingen


Groenste straat geniet dubbel van groene prijs

13-10-2010 |
De bewoners van de Stationsstraat hebben het geweten! Op 4 september werd hun straat de groenste straat van Vlaardingen. De initiatiefnemers in de straat besloten de bewoners van de prijs van 500 euro niet een keer, maar zelfs twee keer te trakteren!
bewoners van de groenste straat van vlaardingen

"We wilden graag iets doen voor alle bewoners die iets met groen hadden gedaan", zegt initiatiefnemer Leen Sluimer. "De een heeft een plantje buiten gezet, de ander een geveltuin gemaakt en weer een ander een grote plantenbak beplant. We hopen dat de plantenbon een aanmoediging is voor onze buurtbewoners om in dit jaargetijde hun plantenbakken van vers wintergroen te voorzien. Of misschien dat er wel mensen zijn die hun plantenbon gebruiken om buren die nog geen groen voor de deur hebben een plant aan te bieden!", vertelt Sluimer. Leen was samen met Roos Streefkerk, Maarten Gorter en Petra Barends initiatiefnemer van de actie om de Stationsstraat groener te maken.

Knallend straatfeest
Een ander deel van het prijzengeld hebben de initiatiefnemers beschikbaar gesteld om bij te dragen aan de kosten van een straatfeest dat op 25 september door andere straatbewoners werd georganiseerd. "Dat feest was een groot succes met zo'n 70 bewoners en kinderen, hapjes en live-muziek," aldus Leen.

Vlinderparadijs
vlinders op gekleurde bloemen
De initiatiefnemers kijken met plezier terug op hun deelname aan de wedstrijd. "We hebben de prijs gewonnen voor de leuke combinatie van geveltuintjes, plantenbakken door de hele straat en de gevarieerde beplanting en kleurstelling. Ook het concept van de Vlinderstraat, waarmee we door het gebruik van specifieke bloemen en planten proberen meer vlinders en andere insecten de straat in te lokken, kon de jury bekoren."

Contactinformatie

Postbus 1002

3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000