Gemeente Bernheze


Gemeente ruimt bladeren op

herfstblad

De herfst is weer begonnen. Dat betekent dat de bomen in de komende weken hun blad verliezen. Daarom laat de gemeente Bernheze zoveel mogelijk bladeren opruimen in de openbare ruimte binnen de bebouwde kom.

Het bladafval wordt in de kernen elke week op een vaste dag opgeruimd. Buiten de bebouwde kom wordt geen blad opgehaald. U kunt zich voorstellen dat het niet mogelijk is de straten de gehele week bladvrij te houden. Door de straten regelmatig te vegen/blad te zuigen kunnen we ze wel zo schoon mogelijk maken.

Hieronder staan de dagen waarop we bij u in de buurt zijn:
- maandag in Heesch;

- dinsdag in Nistelrode;

- woensdag in Vorstenbosch en in Loosbroek;
- donderdag in Heeswijk-Dinther.

We starten in week 43 (maandag 25 oktober 2010) met bladruimen. Dit zal doorgaan tot en met week 52.

Bladhopen
De gemeente haalt daarnaast bladhopen op. Wanneer u zelf flinke bladhopen heeft gemaakt van bladeren van bomen van de gemeente, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente (0412) 45 88 88. U kunt ook gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina. We streven ernaar de bladhopen een week na uw melding op te ruimen. Het kan voorkomen dat hier meer tijd mee gemoeid is.

De bladhopen moeten met de vrachtauto bereikbaar zijn. Het is aan te raden om `verzamelpunten' in uw buurt te maken. Het is niet nodig om één bladhoop meerdere keren te melden. Gezien het materiaal dat we inzetten, verzoeken we u de bladhopen zo groot mogelijk te maken.

Het is niet de bedoeling dat u bladeren uit eigen tuin aanbiedt en u mag ook geen bladeren in plastic zakken verzamelen. Snoeihout en ander tuinafval worden niet meegenomen. Dat geldt ook voor bladhopen waar tuinafval in zit. Alleen losse bladeren worden geruimd. Er worden geen zelfgemaakte bladkorven geleegd.

Wij hopen op uw medewerking.

Meldingsformulier bladactie

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

kijk eens bij:
WOZ-loket