Politie Groningen

Woensdag 13 oktober 2010

Provincie Groningen, 13-10-2010

Diefstal uit juwelierszaak

VEENDAM Drie onbekende personen, twee mannen en een vrouw, hebben dinsdagmiddag geprobeerd sieraden te stelen uit een juwelierszaak en de bijbehorende woning aan het Boven Oosterdiep in Veendam. De 62-jarige juwelier werd in zijn zaak aangesproken door een man en een vrouw. Tijdens het gesprek zag de man een jongeman uit de deur tussen de winkel en zijn woning komen. De knaap had sieraden in zijn broekzak zitten. De juwelier wist vervolgens de sieraden van de jonge dief af te pakken. Hierop rende het drietal zonder buit de winkel uit. Zij reden vervolgens in een zwarte personenauto, merk BMW, weg over het Boven Oosterdiep in de richting van Wildervank. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Man aangehouden na bedreiging

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagochtend bij het busstation op de kruising Beneluxlaan met de Navolaan in Stadskanaal een 22-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor bedreiging. De verdachte had vlak voor zijn aanhouding een 27-jarige vrouw uit Musselkanaal bij een bushalte bedreigd met een mes. De 22-jarige had zonder enige aanleiding met een mes gezwaaid. De vrouw, die haar dochtertje bij zich had, voelde zich hierdoor bedreigd. De politie wist de verdachte even later in te rekenen. Agenten troffen in de mouw van de jas een mes aan. Het voorwerp in beslag genomen. De verdachte, die in de war was, werd overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Duitser met bromscooter van snelweg gehaald

NIEUWESCHANS De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige bromscooteraar uit Papenburg (D) aangehouden. De Duitser werd rijdend op de vluchtstrook van de autosnelweg A7 vlakbij Nieuweschans aangetroffen. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar op de weg. De man mocht na verhoor huiswaarts.

Scooterrijder rijdt 60 km/uur te hard

STADSKANAAL - Een 20-jarige scooterrijder uit Stadskanaal moest dinsdagavond in de Poststraat in Stadskanaal zijn scooter en rijbewijs inleveren. Agenten zagen hem met hoge snelheid voorbijrijden. Hij merkte daarbij de opvallende politieauto niet op. In de Hoofdstraat werd hij met 90 km/uur geklokt, terwijl daar 30 km/uur is toegestaan. Op de Stationsstraat werd hij langs de kant van de weg gezet. Hij vertelde geen rijbewijs te hebben. Hij twijfelde ook of de scooter wel verzekerd was. Hij kon in ieder geval geen bewijs tonen. Zijn scooter werd in beslag genomen. Ook moet hij kunnen aantonen dat de scooter verzekerd was. Voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist over wat er met de scooter gebeurt.

Inbraak in winkel

GROOTEGAST Onbekenden hebben dinsdagnacht ingebroken in een winkel in de Hoofdstraat in Grootegast. De eigenaar hoorde lawaai en toen hij ging kijken, moest hij dat met een stomp in zijn buik bekopen. Hij gaf een signalement en looprichting van de mannen door aan de politie. Uiteindelijk zijn de heren vermoedelijk in een auto gestapt. Meerdere politieagenten keken naar de daders uit. Helaas zonder direct resultaat. De eigenaar gaat na of en wat er gestolen is en de politie doet onderzoek.

Man rijdt onder invloed in politieauto

VEENDAM Een 21-jarige man uit Veendam is dinsdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed niet in zijn eigen auto, maar hij zag kans om in een politieauto weg te rijden. Agenten controleerden een auto die met behoorlijke snelheid de Dr. Bekenkampstraat in Veendam in reed. Toen de bestuurder zag dat hij achtervolgd werd door de politie, ging hij er vandoor. In de Tijdensstraat reed de bestuurder een brandgang in, waarna hij uit de auto sprong. De man werd nog aangetikt door de politieauto, maar ging de bestuurder er ondanks een lichte val vandoor. Beide agenten zetten rennend de achtervolging in. De verdachte wist in eerste instantie te vluchten via de brandgangen aan de Dr. Koppiusstraat. Toen agenten terug kwamen bij hun auto, zat de 21-jarige bijrijder van de vluchtende auto achter het stuur van de politieauto. Hij reed de auto op dat moment net achteruit. De verdachte werd aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een zoektocht naar de bestuurder bleef zonder resultaat. De politie heeft een vermoeden wie de bestuurder van de auto is geweest. De Veendammer is ingesloten. Hij wordt gehoord en krijgt een proces-verbaal.