Politie Haaglanden

Persberichten 13 oktober

Haaglanden, 13-10-2010

Telefoon gestolen bij straatroof

Den Haag Vier jongens beroofden dinsdag 12 oktober rond 18.00 uur een 14-jarige Hagenaar van zijn mobiele telefoon. De Hagenaar stond samen met een vriend op een portiektrap in de Harderwijkstraat toen de vier jongens hem aanspraken. De vier gingen er uiteindelijk vandoor met de mobiele telefoon en de sigaretten van het slachtoffer. De vier jongens zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en hadden allen een lichtgetinte huidskleur. Verdachte één was 15 à 16 jaar oud en droeg een zwart petje. Hij was ongeveer 1.70 meter lang, droeg een wit vest en een donkerblauwe spijkerbroek. Verdachte twee was eveneens 15 à16 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. In vergelijking met de drie anderen was hij iets donkerder getint. Deze jongen droeg een zwart met rood gewatteerde jas en had stekelhaar. De derde verdachte was 16 à 17 jaar. Hij droeg een zwart trainingspak en zwarte schoenen. Hij was ongeveer 1.80 meter lang. De vierde en laatste verdachte was 13 à 14 jaar en droeg eveneens een zwart trainingspak. Hij was kleiner dan de andere drie verdachten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u meer informatie over het incident of herkent u een van de getuigen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Diefstal met geweld, getuigen gezocht

Den Haag Een chauffeur werd dinsdag 12 oktober rond 11.10 uur tijdens het lossen van sigaretten door meerdere jongens met geweld tegen zijn bus geduwd om hem een aantal dozen sigaretten afhandig te kunnen maken. Het slachtoffer, een 61-jarige Rotterdammer, was in de Kempstraat bezig met lossen toen vier jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk uit de richting van de Schalk Burgerstraat kwamen aanrennen. Zij namen in het voorbijgaan de dozen mee en renden de Wesselsstraat in waar zij opgepikt werden door een scooter. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u iets gezien of gehoord of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Getuigen brandstichting gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek is op zoek naar mensen die informatie hebben over een brandstichting in een woning aan de Beeklaan, zaterdag 9 oktober. Agentenkregen die avond omstreeks 21.00 uur de melding dat er bij een woning aan de Beeklaan een vrouw mishandeld zou zijn. Ter plaatse bleek in de bewuste woning niemand meer aanwezig te zijn. De 51-jarige bewoner was met zijn 1-jarige zoontje vertrokken, nadat hij zijn 25-jarige vriendin sloeg. In de woning woedde een kleine brand, die door de brandweer werd geblust. Technisch sporenonderzoek wees uit dat de brand die in de woning woedde, was aangestoken. Maandag 11 oktober bracht de man zijn zoon weer naar huis, waarna hij enkele uren later werd aangehouden. Hij zal op donderdag 14 oktober worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. De recherche van Bureau Segbroek onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die informatie hebben die te maken kan hebben met de brand. Heeft u zaterdagavond op de Beeklaan iets gezien wat met de brand te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Achtjarige vermist en teruggevonden

Den Haag Een klein uur nadat een 8-jarig jongetje uit Den Haag dinsdag 12 oktober door zijn ouders als vermist was opgegeven, was hij alweer gevonden. Nadat het jongetje rond 19.20 uur werd vermist in de Dibbetsstraat gingen zijn ouders samen met een viertal buurtbewoners op zoek in de omgeving. Toen zij hem niet konden vinden, waarschuwden zij de politie. Die verstuurde direct een signalement naar alle politie-eenheden die op pad waren. Ook verzond de politie een SMS-Alert. In de directe omgeving was ondertussen een grote groep buurtbewoners op zoek naar het jongetje. Politiemensen troffen de achtjarige echter bijna vijf kilometer verderop aan in de Keizerstraat. Het jongetje vertelde de agenten de wereld in te willen gaan. Hij was zich niet bewust van alle ophef die hij had veroorzaakt.

Agressieve man bedreigt winkelpersoneel

Den Haag Politiemensen hielden dinsdagmiddag 12 oktober rond 12.00 uur in de Aert van der Goesstraat een 29-jarige Hagenaar aan die even daarvoor in twee winkels in de Frederik Hendriklaan personeel had bedreigd. De man liep in de winkels te schelden en schreeuwen, gooide goederen om en viel klanten lastig. Voor de man vertrok, vertelde hij één van de medewerksters dat hij nog wel zou terugkomen om de winkel te verbouwen. Personeel van beide winkels deed aangifte tegen de man. Hij werd overgebracht naar een politiebureau.

Dronken scooterrijder komt ten val

Den Haag Surveillerende agenten, die op dinsdag 12 oktober om 23.10 uur op de Parallelweg reden, stuitten daar op een man die op de weg lag. Enige meters verder zagen zij een scooter liggen. Omstanders verklaarden dat het slachtoffer, een 25-jarige inwoner van Den Haag, met zijn scooter tegen de stoeprand was gereden en daardoor was gevallen. Het slachtoffer had letsel aan de rechterzijde van zijn lichaam. Omdat de agenten vermoedden dat het slachtoffer gedronken had en hij dat ook zelf verklaarde, hielden zij hem aan. In het ziekenhuis is bij de verdachte bloed afgenomen, omdat hij geen blaastest kon afleggen. De verdachte bleek ook nog niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kan meerdere processen-verbaal tegemoet zien.

Politie-inval vanwege informatie over drugs

Den Haag Bij een inval in een woning aan de Hengelolaan heeft de politie dinsdag 12 oktober een kilo drugs aangetroffen. In de woning werden een man en een vrouw aangehouden. Tijdens een inval in een café aan de Elandstraat, die in verband staat met de inval op de Hengelolaan, werden vier personen aangehouden. In het café werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Winkeldiefstal in vereniging

Leidschendam Beveiligingspersoneel van een supermarkt aan het Weigelia betrapte dinsdag 12 oktober om 15.40 uur vier mannen (22 tot 33 jaar) op winkeldiefstal. Eén van de mannen namen een fust bier mee, terwijl de anderen hem afschermden voor het beveiligingspersoneel. Desondanks werden de mannen betrapt. De politie maakte proces-verbaal tegen het viertal op.

Klaaaaar? Over!

Wassenaar Politieagenten traden dinsdag 12 oktober om 22.00 uur op als echte klaar-overs. Nabij het kruispunt Den Deijl probeerden tussen het razende verkeer twee reeën over te steken. Toen de agenten het verkeer stilhielden, konden moeder en kind veilig oversteken.

Fietsster gewond

Wassenaar Een 32-jarige fietsster uit Leiden raakte dinsdag 12 oktober om 08.00 uur gewond bij een ongeval. Op het Rozenplein botste zij tegen een auto, die werd bestuurd door een 27-jarige inwoner uit Wassenaar. De fietsster raakte daarbij lichtgewond. De GGD behandelde haar ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bejaarde vrouw beroofd, politie zoekt getuigen

Rijswijk De politie zoekt getuigen van de beroving van een bejaarde vrouw. De 85-jarige vrouw liep dinsdag 12 oktober om 21.35 uur over de Citerstraat in de richting van de Ocarinalaan toen zij werd beroofd door een man. De man pakte in het voorbijlopen de tas van de vrouw beet en rende daarmee weg in de richting van de Bazuinlaan. De politie startte een Burgernetactie. Helaas leverde dat geen nieuwe informatie op. Het signalement van de man is als volgt: leeftijd circa 17 jaar, Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij droeg een donkerblauwe winterjas met capuchon. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Voorrangsfout oorzaak ongeval

Rijswijk Een 18-jarige leerling in een lesauto raakte dinsdag 12 oktober om 18.35 uur betrokken bij een ongeval op de Sir Winston Churchilllaan. De jongen veranderde ter hoogte van de Populierlaan van richting en zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 21-jarige Zoetermeerder, over het hoofd. De GGD behandelde 21-jarige automobilist vanwege nekklachten.

Politie onderzoekt inbraak school

Monster De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak bij een school aan de Madeweg. Politieagenten kregen dinsdag 12 oktober kort voor middernacht een inbraakmelding van de school. Ter plaatse bleek dat met een steen een ruit was verbroken. De dader(s) waren al gevlogen. Onbekend is of er daadwerkelijk iets is weggenomen.

Brokkenmaker spoorloos

Pijnacker De bestuurder van een auto veroorzaakte dinsdag 12 oktober een ravage. Omstreeks elf uur s avonds reed de man op de Savornin Lohmanlaan een lantaarnpaal uit de grond, om daarna via een hek twee geparkeerde autos te rammen. Hierop zag een getuige dat een passagier uit de auto sprong en de benen nam, waarna de bestuurder verder reed. Politieagenten troffen even later op de Dreeslaan de auto aan, total-loss en zonder bestuurder. Volgens getuigen was de bestuurder van de auto tevens de eigenaar. Het zou gaan om 21-jarige inwoner van Pijnacker. De politie is naar hem op zoek.

Te hard gereden en teveel gedronken

Delft - Een 33-jarige automobilist uit Delft viel 12 oktober om 21.25 uur nogal op, omdat hij met bijna 100 km/u over de Vrijenbanselaan scheurde. Politieagenten gaven de Delftenaar meerdere keren een stopteken, maar de man reageerde nergens op. Uiteindelijk lukte het de agenten op de Westlandseweg om de snelheidsduivel te laten stoppen. Aan het bureau bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd en dat de man reed onder invloed. Hij moest blazen en blies 495 ugl. Omdat het rijbewijs al eerder was ingevorderd en de Delftenaar dus zonder rijbewijs reed, werd in overleg met de Officier van Justitie de auto van de in beslag genomen. Met meerdere processen-verbaal verliet de Delftenaar het bureau.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

'Op pad' met twee gestolen auto's, politie zoekt getuigen

Delft - Een surveillerende agent zag 13 oktober om 01.25 uur een grijze en een witte Suzuki met hoge snelheid op de Van Foreestweg rijden. Bij de kruising met de Provinciale Weg reden beide auto's door rood om hun weg te vervolgen in de richting van de Ruys de Beerebrouckstraat. De agent zette de achtervolging in en al gauw werd duidelijk dat één van de auto's, de witte Suzuki, op 1 oktober 2010 gestolen was. Tijdens de achtervolging splitsten de autos zich. De grijze Suzuki reed met gedoofde lichten en met hoge snelheid de Cort van de Lindenstraat in. In de Van Kinschotstraat reed de bewuste auto tegen drie geparkeerde autos aan, maar kon deze toch verder rijden. De witte Suzuki kwam even verderop tegen een geparkeerde auto tot stilstand, de bestuurder zag kans uit de Suzuki te kruipen en weg te rennen. Toen agenten met honden de bestuurder van de auto in de omgeving zochten, kwam plotseling de andere Suzuki tevoorschijn. Toen de bestuurder de agenten zag, keerde hij direct om en reed weg. Korte tijd later troffen agenten de auto met de verlichting en de radio nog aan, op de Parkzoom. In de auto werd een hamer aangetroffen. Ook deze auto bleek te zijn gestolen. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze twee Suzuki's of heeft u informatie over de bestuurders. Neem dan contact op met de recherche van bureau Delft via 0900-8844.

Hondsbrutaal

Delft Een onbekende man heeft dinsdag op brutale wijze een diefstal gepleegd. Terwijl de bewoners van een woning aan het Rivierpad op de begane grond naar de voetbalwedstrijd Nederland-Zweden keken, klom de man via een kliko op de uitbouw van de woning. Vervolgens ging hij via een openstaand raam het huis in. Even later verliet hij met een portemonnee de woning weer op dezelfde wijze.

Een getuige gaf de politie het volgende signalement: getinte man van ongeveer 1.65 meter lang met kort kroeshaar, gekleed in een (vermoedelijk) donkere trainingsbroek en een blauwe jas. De man ging er na de diefstal vandoor op een damesfiets waarvan het achterlicht wit licht uitstraalde. Mensen die de politie meer kunnen vertellen over de diefstal of de verdachte wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Agressieve automobilist

Zoetermeer - Een 30-jarige automobilist uit Zoetermeer gedroeg zich 12 oktober rond 16.00 uur zo agressief in het verkeer dat een agent in vrije tijd de man in de Wattstraat aansprak. De Zoetermeerder reed met een auto meerdere keren op een rotonde tegen de richting in, reed tussen de 30km/u en 50 km/u te hard en hield te weinig afstand ten opzichte van andere weggebruikers. De Zoetermeerder kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. Daar kreeg hij meerdere processen verbaal.