TTA ontwikkelt e-learingprogramma voor Boxer pantservoertuig Landmacht

13/10/2010 11:55

Press Release


- Rheinmetall Nederland sluit overeenkomst met TTA International

Dordrecht, 13 oktober 2010 - TTA International heeft op 8 oktober jl. een overeenkomst getekend met Rheinmetall Nederland voor de ontwikkeling van een e-learningprogramma voor de Boxer pantservoertuigen voor de Koninklijke Landmacht. Nog dit jaar start TTA International met het project, dat tot eind 2011 doorloopt.

Omvangrijk e-learningprogramma

Rheinmetall Nederland heeft TTA International verzocht voor de Boxer een e-learningprogramma op basis van een Computer Based Training te ontwikkelen, waarmee zowel de chauffeur/operateur als de monteur van de Boxer zich in het bedienen en de mogelijkheden van het voertuig kan bekwamen. De training zal bestaan uit een e-learningprogramma van 17 modules voor de chauffeur/operateur van het voertuig en optioneel een e-learningprogramma van 21 modules voor de monteur van de Boxer. TTA International zal nog dit jaar starten met de ontwikkeling van het programma.

Op 8 oktober jl. bekrachtigden Ron Goedhart, Director Sales van TTA International, en Jim la Gro, Vice President Procurement & Commidity Management van Rheinmetall Nederland, de overeenkomst voor de ontwikkeling van het e-learningprogramma. "De technische achtergrond en ervaring van TTA International gaf voor ons de doorslag om dit project na zorgvuldige selectie aan TTA te vergeven," aldus Jim la Gro van Rheinmetall Nederland.

Bovendien heeft TTA International ervaring met en kennis van verschillende specifieke pantserwielvoertuigen die nu nog steeds door de Koninklijke Landmacht worden gebruikt.

Rheinmetall Nederland B.V.

Rheinmetall Nederland, met vestigingen in Amsterdam en Ede, is onderdeel van het Duitse Rheinmetall Defence, één van 's werelds grootste leveranciers van defensietechnologie en veiligheidssystemen. In de productiefaciliteit in Ede vindt productie, onderhoud en reparatie van technologisch geavanceerde defensiesystemen en platformen plaats. Bovendien zal het Boxer pantservoertuig hier geproduceerd worden.

Rheinmetall Nederland is bovendien grootaandeelhouder in het Artec Boxer Consortium. Ze geeft leiding aan de Nederlandse Boxer-activiteiten en die van Rheinmetall in Duitsland. Bij Rheinmetall Nederland worden vijf verschillende versies van het Boxer pantservoertuig ontwikkeld. Boxer wordt door de Duitse en Nederlandse landstrijdkrachten in dienst genomen en beantwoordt aan de behoefte voor een nieuwe generatie logistieke voertuigen die voldoen aan de eisen voor een hoge protectiegraad en een flexibele inzetbaarheid gekoppeld aan een grote mobiliteit.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.tta-international.com


Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie (