Deelgemeente Charlois Rotterdam

Leeshulp biedt uitkomst

Niet voor alle kinderen is leren lezen eenvoudig. Een beetje hulp kunnen zij best gebruiken. Het Leeshulpproject Rotterdam biedt hiervoor uitkomst. Het dagelijks bestuur van deelgemeente Charlois vindt dit een mooi project en draagt nu zelf een steentje bij.

'Meester' Michel de Baan ging donderdag 7 oktober als leeshulp naar basisschool De Klaver. Elke week meldt een van de bestuurders van Charlois zich als leeshulp bij basisschool de Klaver in Carnisse.

Leren lezen is niet alleen leuk maar ook nodig om je verder te ontwikkelen. Sommige kinderen hebben hierin een steuntje in de rug nodig. Het Leeshulpproject Rotterdam biedt uitkomst. Op een aantal basisscholen in Rotterdam lezen medewerkers van bedrijfsleven en overheid elke week een half uurtje mee met een groepje kinderen. Ook een aantal Charloise ambtenaren offert wekelijks hun lunchpauze op om als leeshulp bij te springen. En de kinderen hebben er baat bij. Kinderen die extra aandacht krijgen met lezen, gaan vooruit. Naast de ambtenaren uit Charlois sluiten nu ook de bestuurders van Charlois aan bij dit project. Elke week schuift een van de bestuurders aan bij een groepje kinderen van basisschool De Klaver in Carnisse. De spits werd afgelopen week tijdens de Kinderboekenweek afgebeten door meester Michel de Baan.