Deelgemeente Charlois Rotterdam

Taizé zoekt gastadressen

Ieder jaar organiseert de oecumenische broedergemeenschap van Taizé een Europese jongerenontmoeting. Dit jaar wordt deze bijeenkomst van 28 december tot en met 1 januari gehouden in Ahoy in Rotterdam.

Verwacht wordt dat circa 20.000 jongeren uit heel Europa naar Rotterdam komen om deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Om hen te huisvesten zoeken de gezamenlijke kerken van Zuidwijk, Pendrecht en Heijplaat gastadressen.

De Europese Ontmoeting wordt sinds 32 jaar georganiseerd, telkens in een andere grote Europese stad. Doel is jongeren uit Oost- en West-Europa bij elkaar te brengen
De bijeenkomst is in Rotterdam naar aanleiding van een gezamenlijke uitnodiging van het moderamen van de Protestante Kerk in Nederland en de Bisschoppenconferentie van de Rooms-katholieke Kerk in Nederland aan de broeders van Taizé. De ontmoeting vindt plaats in Ahoy en wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Rotterdam.

Gastadressen
Op dinsdag 28 december komen circa 20.000 jongeren naar Rotterdam. s Avonds vanaf ca. 21.00 uur gaan zij naar de gastadressen (2 gasten per adres) om te slapen. Zij ontbijten op hun gastadres en vertrekken daarna om 8.00 uur naar de kerk in de wijk. Elke dag ziet het programma er ongeveer zo uit. Op 1 januari vertrekken de gasten weer.

Vragen of aanmelden
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden als gastadres, dan kunt u contact opnemen met:
Guus Ruijl: 06 24224253 of e-mail: ruijl@kabelfoon.nl

Johan Bos: 06 40850787 of e-mail: joh3-16@hotmail.com

Johanneke van der Plaats: 06-50693162 of e-mail: johannekevanderplaats@gmail.com