Koninklijke Ahrend NV

Houdini-act

Ahrend Separo: Houdini-act

Nederland 13-10-2010
Amsterdam/Kortrijk - Met haar Separo heeft Ahrend een belangrijke troef in handen als het gaat om efficiënt ruimtegebruik. De Separo is een mobiele scheidingswand die uit het plafond tevoorschijn komt en in een mum van tijd een extra werk- of vergaderplek kan creëren. Na gebruik verdwijnt de Separo weer - als een act van de legendarische illusionist Houdini.

Binnen Het Nieuwe Werken is flexibiliteit het sleutelwoord. Geen vaste werkplekken, maar flexplekken; snel kunnen schakelen in geval van organisatieveranderingen. Separo springt in op die wensen, zegt ontwerper Axel Enthoven. Stel, je hebt heel snel een extra ruimte binnen een bestaande ruimte nodig, bijvoorbeeld voor overleg of voor een extra werkplek. Hoe creëer je die ruimte?

In no time extra vergaderruimte met Ahrend Separo

De toenemende roep om flexibel ruimtegebruik inspireerde ons tot het ontwerp van de Separo. Flexibel werken vereist immers flexibiliteit. Eén van de oplossingen is werken met oprolbare elementen, zodat ruimten in een oogwenk anders kunnen worden ingedeeld. Maar je kunt ook denken aan andere toepassingen, bijvoorbeeld een tijdelijke afscheiding voor patiënten in zorginstellingen of het in the picture zetten van één object (zoals een meubel of auto) dat in een showroom extra aandacht verdient.

Marketingmanager Remon van Rijn van Ahrend vult aan: Een andere mogelijkheid is het bedrijfsrestaurant, dat doorgaans maar anderhalf of twee uur per dag in gebruik is. Met een Separo creëer je in een oogwenk een extra werkplek of vergaderruimte.

Uitvoeringen

De Separo-scheidingswand is rechthoekig of vierkant van vorm en kan worden geleverd met of zonder verlichting of akoesticiteit (een geluidwerende voorziening). De Ahrend Separo kan worden ingebouwd en visueel weggewerkt in een plafond, maar een mooie opbouwoplossing is eveneens mogelijk. De structuur van de Ahrend Separo is van aluminium; het textiel eromheen kan van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder polyester. De Separo is elektrisch bedienbaar en per meter te bestellen. De stof is geschikt als projectiescherm. Ook kunnen er bedrijfslogos op de stof worden gedrukt.

Co_Create NOW

Co_Create NOW is het innovatieplatform van Ahrend. Het wil zeggen dat Ahrend-producten, interieurs en oplossingen het liefst maakt danwel bedenkt in nauw overleg met opdrachtgevers, architecten en andere leveranciers. Zo wordt op de stand in Kortrijk gebruik gemaakt van cradle-to-cradle vloerbedekking van Desso en van energiezuinige verlichting van Erco (35 watt in plaats van de gebruikelijke 100-150 watt).

Over Interieur 10

Met meer dan 250 internationale merken wordt de 22e Interieur Biënnale opnieuw hèt ontmoetingsplatform voor vele duizenden design-afficionados, professionele en particuliere bezoekers. Meer dan vijf maanden vóór de opening van de Design Biënnale Interieur 2010 waren alle stands bezet en was er al een internationale wachtlijst. Tijdens de Interieur 2010 zal tevens de uitslag worden bekendgemaakt van een internationale Interior Design Competition. Maar liefst 223 ontwerpers uit 27 landen nemen deel aan deze wedstrijd.

Aanbevolen websites: www.interieur.be www.eadc.be