Politie Groningen

Politie houdt verdachten overval taxichauffeur aan

Herkenning dankzij beelden YouTube

Groningen, 13-10-2010 o De politie heeft woensdagochtend twee Stadjers van 28 en 29 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een 41-jarige taxichauffeur. De overval vond zaterdagnacht 9 oktober op de Elzenlaan plaats.

De politie kreeg na het publiceren van de beelden op haar eigen YouTube-kanaal diverse tips, waaronder een Meld Misdaad Anoniem-melding binnen. Na het horen van enkele getuigen kon het Roofcoördinatieteam beide Stadjers als verdachte aanmerken voor de overval.

Huiszoeking

De 29-jarige werd op zijn werk ingerekend, terwijl de één jaar jongere verdachte in zijn woning werd aangehouden. De politie heeft in de woning van beide verdachten huiszoeking verricht. De politie trof onder meer een portemonnee aan in één van de woningen. De portemonnee is vermoedelijk afkomstig van de overval op de taxichauffeur.

Verhoor

Het Roofcoördinatieteam onderzoekt of beide verdachten naast de overval van 9 oktober ook betrokken zijn bij vijf eerdere overvallen op taxichauffeurs. Deze overvallen werden in de maanden november en december in 2009 gepleegd. Beide Stadjers zitten vast in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Zij worden gehoord over hun betrokkenheid bij de overvallen.