Inspectie Verkeer en Waterstaat


B.V.

IVW sluit convenant met transportbedrijf Van der Wal Holding B.V.

Nieuwsbericht | 13-10-2010

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en het transportbedrijf Van der Wal Holding B.V. tekenen op woensdag 13 oktober het eerste handhavingsconvenant waarin onder meer afspraken staan over het verbeteren van de naleving van de wet- en regelgeving en het verminderen van de toezichtlast.
In het convenant wordt ook expliciet aandacht besteed aan het inrichten van een vermoeidheidsmanagementsysteem. Dit systeem is erop gericht om aan vermoeidheid gerelateerde risico's in het verkeer te verminderen. Vermoeidheid achter het stuur speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van ongevallen. De gevaren van vermoeidheid voor verkeersveiligheid worden helaas vaak onderschat.

Van der Wal Holding B.V. is specialist op het gebied van volume combi's met wissellaadbakken, mega trailers, exceptioneel transport, expeditie en transporten naar Oost-Europa en Centraal-Azië. Van der Wal Holding B.V. heeft naast haar vestigingen in Utrecht en Roermond dochtermaatschappijen in Frankrijk, Polen, Rusland, Azerbeidzjan en Kazachstan.