Politie Kennemerland

Politie lost schoten na achtervolging na ramkraak

CRUQUIUS, 13-10-2010

Bij de politie kwam dinsdagavond 12 oktober omstreeks 23.00 uur de melding binnen dat er een ramkraak was geweest bij een bedrijfsloods aan de Bennebroekerdijk. De verdachten zouden zijn weggereden in een busje. Agenten zagen op de Boerhaavelaan een busje rijden, waarvan zij de bestuurder een stopteken gaven. Deze reageerde door gas te geven, waarop de agenten direct de achtervolging inzetten. De bestuurder van het busje stopte in eerste instantie in de Louis Pasteurstraat, maar reed plotseling met hoge snelheid achteruit. Eén van de agenten zag zich genoodzaakt een schot te lossen. De bus reed vervolgens met hoge snelheid weg, achtervolgd door meerdere politieautos. Op de Vijfhuizerdijk heeft de bestuurder van het busje meerdere malen op de verkeerde weghelft gereden, waardoor tegemoetkomend verkeer moest afremmen of uitwijken. Ter hoogte van de Kromme Spieringweg reed het busje zich vast en vluchtten beide inzittenden. Agenten zetten te voet de achtervolging in, onderwijl de verdachten aanroepend zich over te geven. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot.

De twee verdachten renden het talud op, één van hen, een 34-jarige man uit kon door de agenten worden aangehouden. Naar de andere verdachte is, onder meer met behulp van een speurhond en een helikopter, gezocht. Hij is nog niet aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen, zowel van het incident aan de Bennebroekerdijk als in de Louis Pasteurstraat, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844. Ook de automobilisten die op de Vijfhuizerdijk moesten remmen of uitwijken, spreekt de politie graag.

De politie onderzoekt de zaak verder.