FloraHolland


Maximale snelheid ombouwproces uniforme stapelwagen bereikt

FLORAHOLLAND, 13 oktober 2010 (persbericht) - De maximale snelheid in het ombouwproces voor de uniforme stapelwagen is bereikt. Wekelijks worden nu 2300 stapelwagens op locaties in Naaldwijk en Aalsmeer omgebouwd. Dinsdag 12 oktober is op de ombouwlocatie in Naaldwijk feestelijk stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal.

Uitdagende mijlpaal
Zo'n 60 betrokkenen van hoofdaannemers Alcomij en Hoza en FloraHolland waren bij het bereiken van deze mijlpaal aanwezig. Eén uniforme stapelwagen staat in de sierteeltsector al jaren hoog op de verlanglijst. "De wens voor `één uniforme stapelwagen' komt steeds dichter bij de realiteit", benadrukte Rens Buchwaldt, directeur Logistiek, Informatie & Automatisering FloraHolland. "Eén stapelwagen maakt de keten meer efficiënt: het wordt makkelijker om aan te voeren op meerdere vestigingen, er is betere ketenkostenbeheersing en een betere marktwerking", aldus Rens. Het bouwen van nieuwe stapelwagens conform de gestelde kwaliteitseisen verloopt volgens een omvangrijk, zorgvuldig en duurzaam proces. "Het betreft uitdagingen op het gebied van techniek en logistiek. Materialen uit verschillende delen van de wereld worden ingekocht om vervolgens op tijd bij de juiste productielijnen te worden afgeleverd. Vanuit kostenbeheersing en duurzaamheid, wordt waar mogelijk materiaal hergebruikt", lichtten Theo Sanders, directeur Alcomij, en Klaas Oolders, directeur Hoza, toe.

Ombouwoperatie eind 2012 voltooid
Van de in totaal 240.000 stapelwagens zijn inmiddels ruim 33.000 wagens aangepast. Deze operatie wordt eind 2012 voltooid. De aangepaste oud-FloraHolland- stapelwagen, afgekort N08, en de aangepaste Aalsmeer- stapelwagens, afgekort A08, blijven tot dan gescheiden om procesverstoringen te voorkomen. Dit betekent dat de N08 tot eind 2012 alleen op de vestigingen Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk, Eelde en Veiling Rhein Maas wordt gebruikt en de A08 alleen op vestiging Aalsmeer en Eelde. Vanaf eind 2012 is er één landelijk stapelwagenbestand dat te gebruiken is op alle vestigingen van FloraHolland.

Op www.floraholland.com op de pagina van de uniforme stapelwagen is meer informatie te vinden over de uniforme stapelwagen inclusief korte films die onder meer het ombouwproces van de stapelwagens op de locaties in Naaldwijk en Aalsmeer tonen.

Fotobijschrift 1: Rens Buchwaldt, directeur Logistiek, Informatie & Automatisering FloraHolland overhandigt Anja van der Broek, projectmanager 1-kar, het eerste exemplaar van het boek Project 1-kar. Hierin is alle berichtgeving rondom het project tot nu toe vastgelegd.

Fotobijschrift 2: In de ombouwlocatie in Naaldwijk is op feestelijke wijze stilgestaan bij het bereiken van de maximale snelheid in ombouwproces uniforme stapelwagen.