Haagse Hogeschool


Ondernemerschap in het onderwijs

Donderdag 7 oktober bezochten ruim zestig Haagse studenten, ondernemers en werknemers De Haagse Hogeschool voor de mini-minor âOndernemerschap in het onderwijsâ. Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Minor Ondernemen & Innoveren werd het eerste jubileumboek uitgereikt aan wethouder Van Engelshoven. De deelnemers kregen de mogelijkheid om de jubilerende minor zelf te volgen en aan te geven waar zij nog mogelijkheden zien.

Een florerende regio. Dat is waar de Haagse wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven (D66), aan memoreerde. âU werkt mee aan de ontwikkeling van jong talent in onze stad. Daarmee legt u een basis voor de toekomst van jongeren en voor de toekomst van deze stad. Want juist in een tijd dat de economie vastloopt, zijn het ondernemers die de kar uit het zand kunnen trekkenâ, sprak zij de zaal toe alvorens zij het eerste exemplaar van het boek âOndernemen(d) lerenâ in ontvangst nam.

Al vijf jaar lang wordt deze minor op De Haagse zeer succesvol aangeboden aan studenten. Een nauwe samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Kamer van Koophandel, Belastingdienst en diverse andere organisaties maakt dat de studenten een fundamentele kennis hebben waardoor zij als goed voorbereide starters de markt kunnen betreden. âDe inhoudelijke- en procesmatige begeleiding die wij vanuit de minor hebben gekregen, heeft ons op weg geholpen om te komen tot waar wij nu staanâ, aldus oud-minorstudent Rens Boerendonk van Cubin. Tijdens de minor krijgen studenten de mogelijkheid om te onderzoeken of het product of idee dat zij willen ontwikkelen succesvol is als onderneming en worden zij begeleid bij de eerste stappen van ondernemerschap. Op dit moment wordt vier keer per jaar de minor aangeboden, wat neerkomt op ca. 120 studenten per jaar. Vanaf dit collegejaar is er ook de mogelijkheid om de minor in deeltijd te volgen.

Voor meer informatie en een foto-impressie www.ecceed.org of op www.hhs.nl/lectoraatoi