Toyota Nederland

Toyota reikt nieuw lesmateriaal uit aan onderwijsinstellingen

Toyota heeft opnieuw nieuwe lesmaterialen geschonken aan de 15 Nederlandse scholen die zijn aangesloten bij het Toyota Technical Education Program (T-TEP). Het bijzondere aan dit programma is dat leerlingen kunnen oefenen met praktijkmateriaal, wat competentiegericht leren mogelijk maakt en de kwaliteit van het onderwijs verbetert.

Toyota is het enige automerk dat actief jaar in jaar uit op grote schaal lesmateriaal aan scholen beschikbaar stelt. Het ter beschikking stellen van nieuw lesmateriaal past bij het streven van Toyota om de kwaliteit van de opleiding van autotechnici naar een hoger niveau te tillen.

Jaarlijks nieuwe lesmaterialen
T-TEP-scholen krijgen van Toyota jaarlijks nieuwe leermiddelen én actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in de (Toyota) techniek. Ook kunnen docenten zich laten bijscholen door Toyota en ontvangen de opleidingen uitnodigingen voor presentaties en bijeenkomsten die Toyota organiseert. Het doel daarvan is de lesstof en de praktijk zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen en de kwaliteit van de opleidingen verder te verbeteren.

Voor alle opleidingsniveaus
De lesmaterialen die Toyota uitreikt zijn geschikt voor alle opleidingsniveaus binnen T-TEP, van beginnend autotechnicus tot Technisch Specialist. Dit jaar heeft Toyota de scholen verrijkt met:
* Een demonstratiemodel van een Multidrive Continu Variable Transmissie (CVT) aandrijving. Toyota past sinds 2009 op meerdere modellen de Multidrive CVT toe waarbij het motorkoppel maximaal wordt benut en het brandstofverbruik minimaal is. De leerlingen kunnen met het demonstratiemodel de werking van deze bijzondere automatische transmissie bestuderen.

* Een demonstratiemodel van het tandwielmechanisme uit een Variabel Gear Ratio Steering (VGRS) systeem. Bij dit bijzondere systeem wordt met een elektromotor tijdens het rijden de overbrengverhouding van de stuurinrichting gewijzigd. Met afbeeldingen of animaties alleen is het lastig om de exacte werking van dit systeem te begrijpen. Met behulp van het demonstratiemodel is dat probleem echter verleden tijd.

Toyota wil onderwijs helpen bij maken kwaliteitsslag De uitreiking van de materialen vond plaats in het nieuwe Louwman Museum in Den Haag en vormde een mooie gelegenheid voor de docenten en vertegenwoordigers van T-TEP-scholen om ervaringen uit te wisselen en te debatteren over de toepassing van interactieve materialen in het onderwijs.

Verder werd inhoudelijk gediscussieerd over het T-TEP thema van dit jaar: de kwaliteit van de samenwerking en interactie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Toyota wil namelijk graag actief bijdragen bij het verder professionaliseren van die samenwerking en zoekt daarom al jaren interactie met het onderwijs. Daarmee wil Toyota de instellingen helpen om de kwaliteit van hun lessen - en daarmee het opleidingsniveau - te verbeteren.