Hoefnet

Nieuws

Ernstig ongeluk Carlo Vermeulen

13-10-2010

Tweespanrijder Carlo Vermeulen is bij een ongeluk drie vingers kwijtgeraakt aan zijn linkerhand. Tijdens het zagen van kachelhout afgelopen donderdag bij zijn huis schoot de kap van de zaag omhoog. Carlo wilde de zaag, die al een paar keer eerder had geweigerd weer repareren en stak in de vlugheid zijn hand in de zaag.

"Ik ben gelijk naar binnen gegaan en mijn vrouw heeft 112 gebeld. Terwijl ik op de ambulance wachtte, heb ik mijn vader gebeld en mijn baas om te zeggen dat ik de volgende dag niet op het werk zou komen," vertelt een nuchtere Vermeulen. In het ziekenhuis bleek zijn pink, ringvinger en middelvinger te zijn verdwenen. Het topje van zijn middelvinger is op zijn wijsvinger gezet en zijn duim is intact gebleven.
"Het kan een half jaar tot een jaar duren voordat het helemaal genezen is en er zijn eventueel mogelijkheden voor plastische chirurgie. Maar dat ik terugkom staat als een paal boven water!" Vermeulen's vader heeft al geprobeerd te mennen met de leidsels tussen duim en wijsvinger en met de nodige aanpassingen moet dit mogelijk zijn. Ook een groot aantal collega-menners heeft spontaan hulp geboden aan de 41-jarige Vermeulen.
"Misschien komt mijn ongeluk mijn span wel ten goede," vertelt de positief ingestelde carrosseriebouwer. "Ik ben vorig jaar begonnen met een jong span en dit seizoen begonnen ze heel goed te lopen. Komend outdoor seizoen wordt een rustig seizoen voor ze, zodat ze kunnen laten bezinken wat ze hebben geleerd. Misschien dat mijn vader of mijn groom ze gaan starten in oefenwedstrijden zodat ze toch in het wedstrijdritme blijven."

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.