TNT Post introduceert online verzendservice op Marktplaats

13/10/2010 14:11

TNT Post

Meer gemak voor consument bij verzenden

DEN HAAG, 13 oktober 2010 - Gebruikers van Marktplaats kunnen voortaan hun verkochte goederen zelf thuis gemakkelijk verzendklaar maken. Door de lancering van een nieuwe online verzendservice van TNT Post kunnen zij nu zelf op elk gewenst moment verzendlabels met de bijbehorende frankering kopen en printen. De website van Marktplaats is het eerste platform waar deze nieuwe service van TNT Post wordt geïntegreerd. De nieuwe service is ook bereikbaar via de website http://www.tntpost.nl/verzendklaar

Het versturen van grote(re) pakketten en kleine pakjes die door de brievenbus passen, wordt nog makkelijker dankzij de online verzendservice. De nieuwe service sluit ook goed aan op de wens van TNT Post om klanten optimaal gemak te bieden én altijd bereikbaar te zijn. De verzending van goederen verloopt via de brievenbus, het dichtstbijzijnde postkantoor en kan in veel gevallen ook thuis worden opgehaald. Hiermee is het een aanvulling op de dienstverlening die al wordt geboden via de postkantoren van TNT Post.

Verzendkosten direct zichtbaar in Marktplaats-advertentie

De online verzendservice op Marktplaats biedt ook de mogelijkheid om via een rekenmodule de verzendkosten van het aangeboden product te berekenen. Deze kan de verkoper direct in de advertentie tonen. De koper ziet dan in één oogopslag wat de bijkomende kosten zijn wanneer het product wordt opgestuurd in plaats van opgehaald.

Marktplaats kijkt continu naar mogelijkheden om de handel tussen zowel consumenten onderling als tussen consumenten en bedrijven op de site nog beter te kunnen faciliteren. De samenwerking met TNT Post is hier een voorbeeld van.

Dankzij de online verzendservice en rekenmodule wordt het handelen op Marktplaats voor zowel kopers als verkopers nog transparanter en makkelijker.

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 15 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) naar ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf distribueert daarnaast post in een aantal Europese landen. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post in het eerste halfjaar van 2010 bedroeg 2.060 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats is al jaren één van de populairste sites van Nederland. Maandelijks ontvangt Marktplaats ruim 6,5 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden 275.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod: van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam en Emmeloord. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

EINDE BERICHT