Gemeente Echt-Susteren


Herstructurering bedrijventerrein De Wolfskoul in aantocht

Ondernemersvereniging De Wolfskoul, de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (LHB) en de gemeente Echt-Susteren gaan handelsterrein De Wolfskoul in Susteren herstructureren. Daartoe hebben de drie partijen tijdens de Bedrijvenkontaktdagen in het MECC een intentieovereenkomst voor het opstellen van een Masterplan ondertekend.

Dat De Wolfskoul aangepakt moet worden is al geruime tijd duidelijk. Het 19 hectare grote terrein herbergt veel verschillende bedrijven en oogt erg rommelig. De kavels zijn krap en de bedrijven staan dicht bij elkaar. Momenteel is er veel leegstand op het terrein. Door dit alles is het voor veel bedrijven steeds minder aantrekkelijk om zich op bedrijventerrein De Wolfskoul te vestigen.

De Wolfskoul

Om het dreigende verlies aan werkgelegenheid op het bedrijventerrein tegen te gaan hebben ondernemers, LHB en gemeente besloten de handen ineen te slaan. De komende maanden gaan de drie partijen inventariseren welke kansen, ambities en belemmeringen er zijn. Doel is om uiteindelijk een realistisch toekomstbeeld voor De Wolfskoul te schetsen. Het terrein moet weer een eigen, herkenbare uitstraling krijgen, waarbij bedrijven goed bereikbaar zijn. Daarnaast wordt bekeken hoe het parkeerbeleid op het terrein kan worden verbeterd en welke mogelijkheden er op het gebied van duurzaamheid zijn. Om de verbeterde kwaliteit op de lange termijn ook vast te kunnen houden, zou het beheer van het terrein in één hand kunnen worden gelegd.

Susteren leeft

Herstructurering van De Wolfskoul past binnen âGebiedsvisie Susterenâ; de visie waarin de gemeente begin 2009 de kansen en mogelijkheden voor het toekomstige woon-, werk- en leefklimaat van Susteren en omgeving heeft geschetst. Als alles goed gaat, wordt medio volgend jaar het Masterplan voor De Wolfskoul gepresenteerd.

Over LHB

LHB is een relatief nieuwe partij bij de herstructurering van bedrijventerreinen. Deze Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen is eind vorig jaar opgericht door de Provincie Limburg en NV Industriebank LIOF en richt zich op de herstructurering van duizend hectare aan verouderde bedrijventerreinen in Limburg met als doel het vestigingsklimaat in de provincie te verbeteren en de kwaliteit van de leefomgeving te vergroten. Ondanks de relatief korte bestaansgeschiedenis heeft LHB uit hoofde van de werkzaamheden van LIOF Bedrijventerreinen BV al veel kennis en ervaring met herstructurering van bedrijventerreinen vergaard. Bovendien beschikt het over financiële middelen om dergelijke ontwikkelingen gezamenlijk mogelijk te maken.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over de Wolfskoul en projecten van Susteren kun je kijken op: www.susterenleeft.nl. Nadere informatie over LHB is te vinden op: www.LHB.nu

Â

Â

Â