Politie Gelderland-Zuid

Laat je niet afleiden

Ammerzoden, 13-10-2010 o Dinsdagmiddag zijn een 32-jarige vrouw uit Arnhem en een 57-jarige man uit Doorwerth bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. Op 10 september startte de landelijke verkeerscampagne Laat je niet afleiden.

Tijdens de controle op de Kerkstraat in Ammerzoden werd de vrouw door een motoragent betrapt op het lezen van een boek terwijl zij met 40 km/u in een rijdende file reed. De man die eveneens in een file reed, met eenzelfde snelheid was bezig in een ordner te bladeren die hij op zijn schoot had liggen. Het is aan justitie wat de boete wordt voor deze overtredingen.

Politie en justitie geven momenteel extra aandacht aan automobilisten die achter het stuur van alles doen dat hen afleid van het autorijden. Nederland behoort tot de meest verkeersveilige landen ter wereld. Toch vallen er nog steeds 720 doden en ruim 18.000 ernstig gewonden in het verkeer. Ons land heeft de drukste wegen ter wereld en autos zijn steeds vaker uitgerust met zaken die de bestuurder kunnen afleiden. Denk aan de MP-3 speler, navigatieapparatuur en de telefoon waarmee tijdens het rijden niet alleen gebeld maar ook getwitterd en ge-smst kan worden. Bij veel verkeersongevallen (80%) en bijna-ongevallen (65%) speelt enige vorm van afleiding een rol. Autorijden vraagt om concentratie van de bestuurder. Dat lukt niet goed als de aandacht gericht is op andere activiteiten. Zie ook www.laatjenietafleiden.nl

Laatst gewijzigd 13-10-2010 15:01 | © Regio Gelderland-Zuid |