Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 13-10-2010

Zeven aanhoudingen bij drugscontrole op de A-16

DORDRECHT / BREDA: Bij een drugscontrole op de autosnelweg A-16 zijn op woensdag 13 oktober 2010 zeven personen gearresteerd. De controle vond plaats tussen Dordrecht en de Belgische grens.

De arrestanten zijn: een Fransman 33 jaar, een Française van 29 jaar, een 28-jarige Marokkaan, een 32-jarige man uit Breda en drie Belgen van 24, 44 en 46 jaar.
Tijdens de controle werden bij de verdachten in totaal acht keer gebruikers-hoeveelheden softdrugs en een gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook werden bij bestuurders onder meer in totaal vijf messen, een honkbalknuppel en wurgstokjes gevonden.

De 33-jarige Fransman had zon vijf kilogram cocaïne in zijn auto. Ook werd bij hem een mes gevonden. De auto, de drugs en het mes zijn in beslaggenomen en samen met de bestuurder naar het politiebureau in Dordrecht overgebracht.

In de auto van de Bredanaar werden ruim 1000 hennepstekjes aangetroffen en in beslaggenomen. Hij bleek daarnaast met een rijontzegging achter het stuur te zitten en had ook geen identiteitsbewijs bij zich.

De 24-jarige Belg bleek nog een boete van 175 euro of twee dagen hechtenis open te hebben. Hij kon niet betalen en werd ook aangehouden. De twee andere Belgen zaten samen in één auto en hadden daarin drie messen liggen. De mannen werden aangehouden en de messen zijn in beslag genomen.

De 29-jarige Française en de Marokkaan zaten samen in één auto waarin ruim een kilogram heroïne en enkele grammen cocaïne werden gevonden en in beslag werd genomen.

De controle werd uitgevoerd door agenten van de Politie
Zuid-Holland-Zuid, Politie Midden en West Brabant, het Korps Landelijke Politiediensten, Politie Rotterdam Rijnmond, Belgische en Franse agenten en medewerkers van de Belastingdienst Douane.

Proces-verbaal wegens baldadigheid en belediging

PUTTE: Tijdens de laatste avond (dinsdagavond 12 oktober 2010) van de Putse kermis arresteerde de politie een 20-jarige inwoner van
Ossendrecht. De jongeman was de hele avond nogal nadrukkelijk aanwezig. Omstreeks 23.15 uur schopte hij een afzettingshek omver. Toen agenten hem daarover aanspraken, begon hij te schelden. Hij probeerde nog even aan zijn arrestatie te ontkomen, door er hardlopend vandoor te gaan en een café in te rennen. De agenten haalden hem uit het café en brachten hem over naar het politiebureau in Bergen op Zoom. Daar kreeg de dronken verdachte proces-verbaal wegens baldadigheid en belediging.

Slingerend rijgedrag verraadt dronken automobilist

OSSENDRECHT: Dinsdagavond 12 oktober 2010 controleerde de politie op de Putseweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 20.00 uur en het slingerende rijgedrag was aanleiding voor de controle. De 47-jarige Belg had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 655 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoogte van deze uitslag werd meteen het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Daarnaast maakten de agenten proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur tegen hem op.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 13-10-2010 15:09 | © Regio Midden en West Brabant |