Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 13 oktober

Alkmaar, 13-10-2010

Granaat afgeleverd op politiebureau

Schagen, dinsdag 12 oktober 2010.

Dinsdagmiddag werd rond 14.00 uur het politiebureau aan de Koperwiek voor een uur gesloten omdat hier een mortiergranaat aan de balie werd afgegeven. De melder had de granaat gevonden en wilde deze met alle goede bedoelingen afgeven bij de politie. Voor de veiligheid werd het baliegedeelte van het bureau gesloten totdat de Explosieven Opruimings Dienst er was. Deze nam de granaat mee om hem elders tot ontploffing te brengen. Wanneer ergens explosieven gevonden worden is het voor uw eigen veiligheid en die van anderen veiliger om dit telefonisch te melden bij de politie.

Voorkom diefstal uit auto

Bergen, dinsdag 12 oktober 2010.
Diefstallen uit autoskomen regelmatig voor, ook in de gemeente Bergen. Er wordt ongeveer tien keer per maand aangifte van gedaan. Het zorgt voor ergernis en schade en het veiligheidsgevoel wordt aangetast.

Het aantal auto-inbraken kan worden teruggebracht, maar de Politie Noord-Holland Noord kan dat niet alleen. Eigenaren en/of houders van voertuigen dienen bij het geparkeerd achterlaten van hun voertuig er voor te zorgen dat er geen buit in het zicht ligt en dat de voertuigen dicht en afgesloten zijn. In het zicht liggende laptops, jassen, brillen en duidelijk aanwezige navigatieapparatuur nodigen uit uw auto open te breken. Open ramen en niet afgesloten portieren maken een inbraak nog makkelijker. De komende maanden controleert de politie in de gemeente Bergen in de nachtelijke uren steekproefsgewijs geparkeerd staande voertuigen op de hiervoor genoemde zaken. De eigenaren van de gecontroleerde voertuigen worden van de bevindingen tijdens de controle in kennis gesteld.

Vrouw overvallen in woning: getuigen gezocht (tevens homepagebericht)

Hoorn, dinsdag 12 oktober 2010.

Een 62-jarige vrouw is dinsdagmiddag in haar woning op De Wieken overvallen. Rond 17.30 uur belden drie mannen bij haar woning aan. De vrouw deed open en de mannen drongen het huis binnen. De bewoonster werd bedreigd met een vuurwapen door één van de overvallers. De andere twee doorzochten het huis. De overvallers gingen er vandoor met een laptop, een camera en de portemonnee van het slachtoffer. Zij vluchtten in de richting van de Middelweg.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagmiddag op of rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Boetes geïnd, straffen ten uitvoer gelegd

Heerhugowaard, woensdag 13 oktober 2010.

De politie heeft zich gisteren in Heerhugowaard, de Langedijk en Graft de Rijp extra ingespannen om cliënten met openstaande boetes en straffen op te sporen. Het is voor de politie belangrijk om de cirkel van strafbaar feit, opsporing, vervolging en een straf rond te krijgen anders is het werk vaak voor niets.

Er werden 33 adressen bezocht. Er werden twee personen gearresteerd die nog een gevangenisstraf uit moesten zitten variërend van twee tot negen dagen. Zes personen hebben in totaal 2700 euro aan boetes betaald en vier personen werd een vonnis medegedeeld.

In het algemeen gaat het om mensen die binnen de politieadministratie vorderingen, vonnissen of straffen hebben openstaan. Dit kunnen bijvoorbeeld straffen zijn voor mishandeling of rijden onder invloed maar ook boetes voor fietsen zonder licht. De bedragen varieerden van 30 tot 1000 euro.

Bij de boetes heeft het Centraal Justitieel Incasso Bureau de persoon in kwestie meerdere malen een acceptgirokaart gestuurd en ook is er een deurwaarder ingeschakeld. Wanneer dat niet leidt tot betaling, wordt de politie ingeschakeld. Wanneer het gaat om een straf die moet worden uitgezeten krijgt de betrokkene het verzoek zich te melden.

Dwangmiddelen

Voor het incasseren van boetes heeft de politie een aantal dwangmiddelen tot de beschikking. Een van deze middelen is het buiten gebruik stellen van een voertuig, bijvoorbeeld de auto van betrokkene. Een ander dwangmiddel is de vervangende hechtenis. Dit komt zelfs voor bij mensen die op het punt staan op vakantie te gaan en bijvoorbeeld op Schiphol worden gecontroleerd.

Staat u zelf in het opsporingsregister? Dan kunt u onverwacht bezoek van de politie of een aanhouding voorkomen door u uit zichzelf bij de politie te melden.

Bouwvakker van dak gevallen

Den Helder, woensdag 13 oktober 2010.

Rond 08.50uur viel er in de Molenstraat bij werkzaamheden aan een pand een bouwvakker van het dak. De 41-jarige man uit Den Helder viel van ongeveer vier meter naar beneden en liep inwendig en rugletsel op. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gesteld van het bedrijfsongeval.

Jonge fietser gewond na aanrijding

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2010.

Rond 15.15 uur vond er op de rotonde van de Waddenzeestraat en de Texelstroomlaan een aanrijding plaats tussen een 56-jarige automobiliste uit Den Helder en een 11-jarige jongen op een fiets uit Den Helder.

De vrouw kwam met haar auto op de rotonde afrijden uit de richting van de Jan Verfailleweg en wilde rechtdoor rijden in de richting van de Ravelijnweg. Bij het oprijden van de rotonde zag ze de jongen op de fiets, die al op de rotonde reed, over het hoofd. Ze reed de fietser aan. De jongen kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Verstoring van de openbare orde

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2010.

Rond 21.30 uur heeft de politie op het Asterplein een 31-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden. Ze was boos op een ex-vriendin en wilde die spreken maar de vrouw deed de deur niet open. De verdachte schopte tegen de deur aan en er kwamen buurtbewoners op af. Agenten vroegen de vrouw of ze wilde vertrekken en of ze zich rustig wilde houden. Ze bleef echter schreeuwen en tieren. Hierna is ze aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Ze moest mee naar het bureau en werd later op de avond met een bekeuring op zak heengezonden.

Onder invloed zonder rijbewijs

Den Helder woensdag 13 oktober 2010.

Kort na middernacht werd op de Schokkerstraat een 44-jarige automobilist uit Den Helder door de politie gecontroleerd op drankgebruik. De man moest mee naar het bureau want hij blies bij een eerste test over de streep. Aan het bureau blies hij bij de uitgebreidere ademanalyse 540 ug/ (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs van de verdachte is eerder al ongeldig verklaard wegens onder meer het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is opnieuw een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Drankrijder

Wervershoof, woensdag 13 oktober 2010.

Rond 02.00 uur werd op de Driehuizen een 42-jarige automobilist uit Wervershoof gecontroleerd op drankgebruik. De man moest mee naar het bureau en blies daar bij de ademanalyse 415 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Aanhouding na huiselijk geweld

Hoorn, dinsdag 12 oktober 2010.

De politie heeft vandaag een 26-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens zware mishandeling van zijn vriendin. Afgelopen zondag kregen de twee ruzie in haar woning waarbij de vrouw diverse klappen moest incasseren. Ze werd gewond in het ziekenhuis opgenomen en zal daar nog enkele dagen blijven . De man is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Diefstallen uit autos, politie zoekt getuigen

Castricum, woensdag 13 oktober 2010.

In de afgelopen nacht zijn er uit diverse autos in Castricum airbags en navigatieapparatuur gestolen. De politie heeft zes meldingen van gedupeerden geregistreerd en inmiddels enkele aangiftes binnen van ondermeer de eigenaar van een Volkswagen Golf, de eigenaar van een Toyota Corolla en een Opel. De meldingen komen uit de Hoornbloem, de Rooseveltlaan, de Bloemen, de Anna Beijnstraat en het Tine Marcushof.

Getuigen die in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 oktober in die omgeving iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht te bellen met de politie in Castricum via 0900-8844.