Politie Gelderland-Zuid

Namen genoemd bij tips plofkraak

Nijmegen, 13-10-2010 o Dinsdagavond besteedde het programma Opsporing Verzocht meer aandacht aan een plofkraak die in augustus in Nijmegen plaats had gevonden. Tijdens en vlak na de uitzending kreeg het overvallenteam elf tips binnen over kraak en de getoonde verdachten.

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus probeerden een aantal mannen, mogelijk drie of meer, een geldautomaat aan het Erasmusplein in Nijmegen op te blazen. De geldautomaat werd vernield maar de daders maakten geen buit. Een week ervoor werd ook een geldautomaat geprobeerd op te blazen aan de St. Jacobslaan in Nijmegen. Beide plofkraken bleven bij een poging.

Bewakingsbeelden
In het programma Opsporing Verzocht én in een opsporingsitem dat bij Omroep Gelderland te zien was, werden drie verdachten getoond naar aanleiding van bewakingsbeelden. Dinsdagavond reageerden elf mensen op de getoonde beelden en gaven het speciale overvallenteam van de politie tips.

Anonieme tips
De elf tips gingen onder andere over de herkomst van de door de daders gebruikte gasflessen, die in Opsporing Verzocht werden getoond. Daarnaast werd in een aantal tips namen van mogelijke verdachten genoemd. Van de elf tips werden twee tips anoniem doorgegeven. Het overvallenteam onderzoekt de inhoud van de tips nog nader. (13)

Laatst gewijzigd 13-10-2010 16:04 | © Regio Gelderland-Zuid |