Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-10-2010

Hoofdverdachte (21) steekincident Gilze aangehouden

GILZE: De politie arresteerde dinsdagavond 12 oktober een 21-jarige man. De man wordt verdachte van poging tot doodslag op een 46-jarige man uit Gilze.

Het geweld vond plaats op zaterdagavond 9 oktober 2010. De politie kreeg omstreeks 19.45 uur de melding van een geweldsincident. Bij het Mollebospark troffen de agenten het 46-jarige slachtoffer aan. Hij had enkele steekwonden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit het onderzoek op de plaats van het delict bleek dat het slachtoffer voorafgaand aan het steekincident vermoedelijk een woordenwisseling had met de 21-jarige arrestant. De verdachte gedroeg zich vervelend tegen enkele meisjes in het park. Toen het slachtoffer hem daarop aansprak trok de verdachte een mes, waarbij de 46-jarige man uit Gilze enkele steekwonden opliep. De politie startte direct een zoektocht en arresteerde kort na het voorval twee verdachten (19 en 20).

Een derde verdachte zag kans om te ontkomen. Hij werd dinsdagavond gezien op hetasielzoekerscentrum Prinsenbosch en ging er vandoor toen hij in de gaten kreeg dat de politie hem op de hielen zat. Met behulp van een politiehond werd hij verderop getraceerd en gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld en wordt a.s. vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De twee verdachten (19 en 20 jaar) die
zaterdagavond al werden opgepakt zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ze zijn nog steeds verdachte in deze zaak. Alle drie de verdachten zijn afkomstig van het asielzoekerscentrum Prinsenbosch. (Jeroen Steenmeijer)

Dronken Belg (36) raakt rijbewijs kwijt

OOSTERHOUT: Slingerend rijgedrag is een 36-jarige man uit Lient (B) duur komen te staan. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem vannacht in zijn auto over de A-27 rijden. Vanwege zijn rijgedrag gaven ze de automobilist een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 905 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum Hij verklaarde vier grote glazen wodka te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wietlucht zet politie op het spoor van hennepknippers

WAALWIJK: Een sterke wietlucht heeft de politie vanmorgen na een tip geleid naar een hennepknipperij aan de President Steynstraat. De politie trof daar in de aanbouw van een woning drie mannen en een vrouw aan die hennep aan het knippen waren. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De circa 250 hennepplanten waren in vaten aangevoerd. Het zag er professioneel uit. In de ruimte lagen diverse
hennepplanten,.henneptoppen en een droog- en een knipapparaat. De knipperij is geruimd. De verdachten zijn een 48-jarige vrouw uit Sprang-Capelle en drie mannen, een 53-jarige Waalwijker, een 44-jarige Eindhovenaar en een 43-jarige man uit Drunen. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poolse winkeldieven betrapt in supermarkt Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Medewerkers van een supermarkt aan het Raadhuisplein hebben dinsdagmorgen drie Poolse mannen 20, 21 en 26 jaar betrapt op winkeldiefstal. De mannen liepen met drie flessen whisky naar buiten zonder deze af te rekenen. Twee winkeldieven werden direct aangehouden. De 21-jarige verdachte wist te ontkomen maar werd 's middags na een zoekactie alsnog gearresteerd.

Rond 15.00 uur kreeg de politie echter een melding dat hij zich weer in dezelfde winkel had laten zien. Een medewerker van de winkel was de verdachte achterna gegaan. Een voorbijganger wist te melden dat de verdachte in de richting van de Huygensstraat te Kaatsheuvel was gelopen. Daar vonden de agenten hem gehurkt zittend tussen de muur en een container. In de tas die hij bij zich had werd nog een gestolen fles whisky aangetroffen. Ook had hij een trui bij zich die gestolen bleek te zijn in een winkel aan de Prof Goossenslaan te Tilburg. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt preventieve actie tegen zakkenrollers in Made

MADE: Tijdens de weekmarkt in de Markstraat te Made werd
woensdagochtend een
preventieactie tegen zakkenrollerij. Bezoekers van de weekmarkt welke hun tassen open hadden of welke makkelijk weg te nemen waren kregen onopgemerkt een kaartje in hun
tassen.

Op het kaartje staat de tekst "Let op zakkenrollers. Deze keer hebben wij er iets ingestopt. Volgende keer haalt iemand er misschien iets uit. Politie Midden en West Brabant" En aan de andere zijde staat :"Let op zakkenrollers. Even afgeleid....spullen kwijt. Deze preventieactie wordt de komende tijd gehouden op de weekmarkten. In de gemeente Geertruidenberg en Drimmelen om aandacht te vragen voor de tassen en de inhoud die de bezoekers bij zich hebben.

Inbrekers nemen TV en auto mee

GILZE: Vanmorgen is ontdekt dat er, terwijl de bewoners lagen te slapen, was ingebroken in een woning aan de Aalstraat. De inbrekers hadden een schuifraam van de keuken geforceerd. De dieven vonden kennelijk de sleutels van de zwarte Toyota Avensis, deze werd gestolen. Ook namen de inbrekers een televisie mee. De politie heeft een aangifte opgenomen. De auto staat internationaal gesignaleerd.

Gestolen auto in het water

OOSTERHOUT: Vanmorgen hebben medewerkers van Rijkswaterstaat in het Wilhelminaknaal Noord een gestolen auto aangetroffen. Het 'wrak' is met een takel uit het water gehaald. Het bleek een Opel Kadett te zijn die in april 2009 was gestolen.

Automobiliste (67) rijdt winkel binnen

OOSTERHOUT: Vanmiddag is omstreeks 13.10 uur een 67-jarige vrouw uit Raamsdonskveer met haar auto op de Meubelboulevard aan de Meerstoel per ongeluk een winkel binnen gereden. Ze wilde kennelijk voor een discountwarenhuis parkeren, wellicht schoot haar voet van de rem (automaat) waardoor ze tegen de ruit van de winkel reed. Het voertuig stond met de voorzijde een gedeelte in de winkel. Ze is voor de zekerheid bekeken door een verpleegkundige van de ambulancedienst. Zij had wat last van haar schouders maar had geen verdere verzorging nodig. Naast de pui en de ruit raakte ook een fiets van een werknemer van de winkel beschadigd.

Verkeerscontrole in Loon op Zand en Kaatsheuvel

LOON OP ZAND / KAATSHEUVEL: De politie heeft vandaag tussen 07.00 en
15.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in Loon op Zand en Kaatsheuvel. Er werd onder meer gecontroleerd op rood licht, snelheid, niet handsfree bellen en gordels. Er werden 61 bekeuringen
uitgeschreven.


07.00-09.00 uur

Midden-Brabantweg te Kaatsheuvel

Gemeente Loon op Zand, thv hotel.

Controle Rood licht

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


9 x rood licht


4 x niet handsfree bellen


1 x rijden over puntstuk


1 x gordel


1 x zonder helm rijden op bromfiets (niet op autoweg)


09.45-10.45 uur

Hoge Steenweg te Loon op Zand

Controle snelheid/gordel

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


1 x niet handsfree bellen


1 x snelheid


1 x gordel


1 x rood licht


09.45-10.45 uur

Tilburgseweg te Sprang-Capelle (algemene controle) THV begraafplaats.

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


1 x gordel


1 x niet op 1e vordering tonen van een rijbewijs


1 x het onjuist voeren van mistverlichting


1 x geen voorrang geven bij het verlaten van een uitrit
(verkeersgevaarlijk)


11.00 - 12.00 uur

Europalaan (richting Dongen)

Controle snelheid/gordel

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


14 x snelheidsovertreding (hoogste snelheid 86 km/ph)


1 x niet op 1e vordering tonen van een rijbewijs


1 x Seinen


11.00 - 12.00 uur

Markstraat (richting centrum) Controle snelheid/gordel

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


1 x snelheid


4 x gordel


12.00 - 12.30 uur

Theresia/gasthuisstraat

De Vaart/Vaartstraat

De Blokkendoos/Ecliptica

Controle op parkeergedrag.

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


1 x gordel


13.30- 15.00 uur

Oude Raadhuisplein te Loon op Zand

Controle snelheid/gordel

Uitgeschreven bekeuringen:

==========================


8 x gordel


2 x niet handsfree bellen


2 x niet op 1e vordering tonen van rijbewijs


1 x geen voorrang verlenen aan voetgangers op oversteekplaats


1 x kind niet in kinder beveiligingszitje


1 x bromfietser zonder helm

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-10-2010 16:29 | © Regio Midden en West Brabant |