Koninklijke Ahrend NV

de Ahrend Living Wall

Lekker hangen in de Ahrend Living Wall

Nederland 13-10-2010
Amsterdam/ Kortrijk - Eén van de grote blikvangers op de Ahrend-stand tijdens de Interieur 2010 in Kortrijk is de Living Wall, een akoestisch, fraai en functioneel ontwerp van Frans van der Wielen. Een muur waar je tegenaan kunt hangen om te bellen of te overleggen, of op kunt zitten om te werken. Een informele ontmoetings- of vergaderplek, maar evengoed een aantrekkelijke flexwerkplek. Visueel aantrekkelijk, het toppunt van efficiënt ruimtegebruik.

Uit onderzoek blijkt dat gebrekkige akoestiek als één van de belangrijkste problemen in kantoor- en onderwijsomgevingen wordt gezien. De Ahrend Living Wall biedt de oplossing: door een muur te bekleden, wordt omgevingsgeluid gedempt terwijl er tegelijkertijd een hippe ontmoetings- of werkplek wordt gecreëerd.

Lekker hangen in de Living Wall

De Ahrend Living Wall is een modulair wandsysteem, samengesteld uit een wandrail en wandpanelen. De rail wordt aan de muur bevestigd en de panelen worden in de rail gehangen. De panelen zijn onderling uitwisselbaar. Frans van der Wielen: Zo langzamerhand ontstaat er in organisaties een stacultuur. Even gezellig een praatje maken, snel iets drinken, mail bekijken, internetten etcetera. De Living Wall biedt de mogelijkheid om deze bezigheden zo aangenaam mogelijk te maken. Ook staand wordt, zodra de mogelijkheid zich aandient, stabiliteit gezocht. Marketing manager Remon van Rijn van Ahrend vult aan: De Living Wall kan uitstekend worden toegepast bij onderwijsinstellingen en is zeer geschikt voor chillen en elkaar ontmoeten.

De Living Wall is een zachte wand waar je tegen kunt leunen, zitten en werken. Er zijn universele panelen, panelen met sta-hulp, armsteun, statafel, zit (op stoelhoogte), telefoonkap of open kast. Er kunnen ook fotopanelen, lichtpanelen en vele andere variaties aan panelen in worden verwerkt. De panelen zijn voorzien van een laag koudschuim en textiel, en geluiddempend.

Van der Wielen: Het waren niksige hoekjes, maar worden nu hippe ontmoetingsplekken. De panelen zijn flexibel indeelbaar, afhankelijk van de activiteit van de gebruiker. Zo krijgen wanden een functie en komt ruimte tot leven. De Ahrend Living Wall is flexibel indeelbaar met activiteitafhankelijke modules.

Over Frans van der Wielen

Frans van der Wielen (in 1981 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven) is oprichter van YLIX Designstudio. Hij is een veelzijdig productontwerper met grote kennis op het gebied van meubelontwerpen. Van der Wielen bedenkt ook nieuwe producten en systemen; er staat al een aantal octrooien op zijn naam. Van der Wielen richt zich tevens op styling, binnenhuisarchitectuur, corporate identity en routing.

Over Interieur 10

Met meer dan 250 internationale merken wordt de 22e Interieur Biënnale opnieuw hèt ontmoetingsplatform voor vele duizenden design-afficionados, professionele en particuliere bezoekers. Meer dan vijf maanden vóór de opening van de Design Biënnale Interieur 2010 waren alle stands bezet en was er al een internationale wachtlijst. Tijdens de Interieur 2010 zal tevens de uitslag worden bekendgemaakt van een internationale Interior Design Competition. Maar liefst 223 ontwerpers uit 27 landen nemen deel aan deze wedstrijd.

Aanbevolen website: www.ylix.nl