Waarschuwing Stichting Vrije Recreatie: Gemeenten jagen gasten weg

13/10/2010 17:11

Stichting Vrije Recreatie

Stichting Vrije Recreatie laat waarschuwing horen

Meerkerk - oktober 2010. In een brief aan nagenoeg alle Nederlandse gemeenten heeft de Stichting Vrije Recreatie (SVR) een dringende oproep gedaan om de toeristenbelasting af te schaffen.

Volgens de SVR is toeristenbelasting kortzichtig, onrechtvaardig, asociaal en een uiting van gemakzucht. Recreanten zien deze heffing zelfs als pure diefstal.

Als gevolg van de economische crisis wordt het voor steeds meer recreanten bezwaarlijk om toch met vakantie te gaan. Vaak wordt dan gekozen voor een verblijf op een goedkope boerencamping, maar ook zo'n vakantie gaat steeds meer in de papieren lopen. Volgens de SVR is dit volledig te wijten aan de heffing en regelmatige verhoging van toeristenbelasting. "Onbegrijpelijk dat gemeenten zelf de hoogte ervan mogen bepalen; er zijn gemeenten die deze belasting onlangs hebben afgeschaft, terwijl andere gemeenten deze belasting niet alleen handhaven, maar ook nog eens met een paar honderd procent verhogen" schrijft de SVR in haar brandbrief. "Logisch dat recreanten zulke gemeenten mijden en kiezen voor een toeristenbelastingvrije gemeente."

Diefstal

"Is toeristenbelasting diefstal?" vraagt de SVR en is geneigd om dit bevestigend te beantwoorden. "Immers: niet alleen de recreant ervaart het als diefstal, ook campings en plaatselijke winkeliers zijn er de dupe van. Recreanten mijden de gemeente waar deze heffing wordt geheven; je zou kunnen zeggen dat de gemeente een dief van eigen portemonnee is. Zo stuur je je eigen gasten weg" besluit de SVR.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.svr.nl