Openbaar Ministerie

OM eist 14 jaar en 6 maanden gevangenisstraf in hoger beroep moord Alphen a/d Rijn

13 oktober 2010 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 14 jaar en 6 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 41-jarige man uit Alphen a/d Rijn. Deze man wordt ervan verdacht op 12 juli 2006 in Alphen a/d Rijn een 28-jarige vrouw te hebben vermoord door haar te wurgen met een kabelbinder en met een mes te steken. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. De rechtbank Den Haag sprak de verdachte eerder vrij voor deze moord. Het OM stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

In hoger beroep heeft het OM nieuw onderzoek laten uitvoeren. Zo is de badjas, waarin het slachtoffer is aangetroffen, nogmaals onderzocht. Op deze badjas zijn DNA-sporen aangetroffen die geheel overeenkomen met het DNA van de verdachte. Daarnaast heeft het OM een nieuwe verklaring van een deskundige ingebracht, ter onderbouwing van de stelling dat het DNA dat is aangetroffen onder de nagels van het slachtoffer, DNA van de verdachte is.

Al eerder was het OM van oordeel dat ook de in de woning van het slachtoffer aangetroffen schoensporen en haren in de richting van verdachte wijzen. Tamara Wolvers is destijds in een afgesloten woning aangetroffen. Er zijn geen sporen gevonden die wijzen in de richting van inbraak. Het OM gaat uit van het scenario waarbij Tamara Wolvers zelf de deur heeft geopend en vervolgens een voor haar bekend persoon heeft binnengelaten.

Het OM vindt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan moord. Verdachte heeft nooit berouw getoond. Doordat verdachte zich altijd op zijn zwijgrecht heeft beroepen, blijven voor de nabestaanden vele vragen onbeantwoord. Ook hiermee heeft het OM rekening gehouden bij de bepaling van de eis.

Uitspraak (naar verwachting) op 27 oktober 2010.