Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stadiontour 2010 presenteert document-, post- en werkplekoplossingen voor Het Nieuwe Werken
Samenwerking Konica Minolta, Neopost en Open Text

Badhoevedorp, 30 augustus 2010 - Konica Minolta Business Solutions Nederland, Neopost en Open Text organiseren onder het motto 'Scoren met Het Nieuwe Werken' voor 13, 14 en 15 oktober de Stadiontour 2010. Tijdens de rondgang langs drie Nederlandse voetbalstadions krijgen genodigden een compleet overzicht van de mogelijkheden om met document-, post- en werkplekoplossingen flexibeler en efficiënter te werken volgens het concept van Het Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken
Dankzij moderne ICT- en internettechnologie kan iedereen op ieder gewenst moment en op nagenoeg elke plek documenten uitwisselen en communiceren met collega's. Het Nieuwe Werken betekent werken onafhankelijk van plaats en tijd: flexibeler, efficiënter en ook milieuvriendelijker.

Tijdens de Stadiontour 2010 komen onder meer de aspecten voor de organisatie, de vertaalslag naar de praktijk, de hardware en de toepassingen voor Het Nieuwe Werken aan bod.

Programma: theorie en praktijk
Op 13,14 en 15 oktober trekt de Stadiontour langs respectievelijk het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, het Philips Stadion in Eindhoven en de Amsterdam ArenA. Elke dag begint met een

key-note presentatie van Microsoft waarin de ervaring met Het Nieuwe Werken met de bezoekers wordt gedeeld. Vervolgens gaan de verschillende partijen tijdens break-out sessies in op hun oplossingen op het gebied van Het Nieuwe Werken. Zo presenteert Konica Minolta de nieuwste mogelijkheden van scannen, digitaal archiveren en digitale workflow en wordt getoond hoe werkplekken vanuit een cloud oplossing Het Nieuwe Werken mogelijk maken.

Neopost laat zien hoe het nieuwe postproces goedkoper, efficiënter en minder milieubelastend kan zijn, terwijl Open Text de nieuwste mogelijkheden van elektronische distributie en archivering van kritische bedrijfsdocumenten voor het voetlicht brengt. Daarnaast zijn er de gehele dag demonstraties van document-, post- en werkplekoplossingen. Ook worden er individuele demonstraties gegeven en wordt er gezorgd voor een goede lunch.

Aansluitend verzorgt een ervaren voetbalsupporter een rondleiding door het betreffende stadion, met uitgebreide toelichting op de club, de spelers en de locatie.

Voorbeelden van te presenteren toepassingen voor Het Nieuwe Werken

Konica Minolta OPS: totaalconcept voor Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken vraagt om een andere inrichting van documentstromen binnen organisaties. Optimized Print Services (OPS) van Konica Minolta biedt een volledig ontzorgingsconcept voor

Het Nieuwe Werken dat resulteert in een uitgebalanceerde printinfrastructuur die op afstand kan worden beheerd.

Neopost: nieuwe, efficiënte, groene en kostenbesparende postprocessen Neopost biedt totaaloplossingen op het gebied van post- en documentverwerking. Het Nieuwe Werken vraagt om verbeterde, efficiënte en kostenbesparende postoplossingen. Ondanks de toenemende digitalisering blijft papieren post bestaan en neemt de vraag naar innovatief werken toe.

Open Text: fax en documentdistributie
De flexibiliteit die Het Nieuwe Werken biedt, stelt nieuwe eisen aan het veilig beheren en versturen van bedrijfsdocumenten. Het onderhouden, opslaan, routeren, archiveren en rangschikken van deze documenten krijgt een nieuwe dimensie met de toepassingen van Open Text.

Voor meer informatie, kijk op www.stadiontour2010.nl

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en softwareproducten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van 'imaging': het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in het fiscale jaar 2008/2009 een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 59 miljoen euro gerealiseerd. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl

Over Neopost
Neopost is Europa's grootste en wereldwijd op één na grootste leverancier van postverwerkingsystemen en documentenlogistiek. Binnen het Neopost Concern zetten wereldwijd meer dan 5.500 medewerkers in 15 landen zich in voor 800.000 klanten. In het Nederlandse team werken zo'n 75 mensen. Meer informatie is te vinden op www.neopost.nl en www.neopost.com of via Wout Hut, Marketing Communicatie Manager, whut@neopost.nl of 036 5496300.

Over Open Text
Open Text, softwareleverancier en marktleider op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. Open Text beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 50 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengt Open Text toonaangevende Content ExpertsTM bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico's, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. Open Text is markleider op het gebied van fax, documentdistributie en documentoplossingen. Open Text helpt organisaties bij het managen van documenten op een veilige en makkelijke manier. Open Text laat organisaties en haar gebruikers toe om hun documenten te ontvangen, te distribueren, gemakkelijk te archiveren, te vinden en te rangschikken. De software is zeer robuust en kan geïntegreerd worden met talloze bedrijfsapplicaties. Met faxautomatisering hoeft de gebruiker niet meer heen en weer te lopen naar het faxapparaat of MFP. Hij kan direct via zijn e-mailsysteem, MFP of printer-driver faxen versturen en ontvangen. Centrale overzichten geven inzicht in het faxgebruik. Meer informatie is te vinden op http://faxsolutions.opentext.com/

Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coördinator Marketing & Communications
Telefoon: 020 658 41 41
E-mail: neeltje.vanderwerf@konicaminolta.nl