Ingezonden persbericht


Media Art Festival 2010: 12 dagen lang mediakunst!

Van 13 t/m 24 oktober staan de isoleercellen en opslagruimtes van de voormalige gevangenis de Blokhuispoort vol met installaties, objecten, films en nog veel meer. De mooiste, spannendste, ontroerendste en leukste mediakunstwerken van de beste pasafgestudeerde mediakunstenaars van de Nederlandse kunstacademies uit 2010 worden gepresenteerd. Het Media Art Festival is hét moment om kennis te maken met de nieuwste lichting talenten én de nieuwste ontwikkelingen binnen de mediakunst.

Vers, Jong en Groen is het thema van het festival. Zeker in deze tijden vindt Media Art Friesland het belangrijk om frisse ontwikkelingen te tonen, aankomend talenten te stimuleren en nieuwe samenwerkingen in te zetten. Tijdens het festival vinden er verder tal van activiteiten plaats die hier bij aansluiten.

Op vrijdag 15 oktober wordt het nieuwe podium Mash My Bits Up geïntroduceerd, volledig gericht en inspelend op de Remixcultuur. Dit podium is een samenwerking tussen Media Art Friesland, de Academie voor Popcultuur, Frieslandpop, Podium Asteriks, de Popfabryk en Project Pancake; The Mixer. Een avond lang kunnen bezoekers genieten van nationale en Friese Remix en Mash-up producties. Onder andere met Nobody Beats the Drum, De Grote Vinnie, Donnie & Sjakie show, Talentstage, audiovisuele kunst en nog veel meer.

Op vrijdag 22 oktober is de "Meeting met de Maker"; de eerste editie van een reeks inspirerende ontmoetingsbijeenkomsten voor de creatieve én de commerciële sector in Leeuwarden. Om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en elkaar te versterken! Tijdens deze eerste bijeenkomst maakt u o.a. kennis met de deelnemende kunstenaars die over hun werken komen vertellen. Het is meer dan een toelichting op de expositie: zo kan het de werkwijze van de kunstenaar blootleggen, keuzemomenten naar voren laten komen en zijn / haar motivatie aan het licht brengen. Een goede gelegenheid om te horen wat een kunstenaar nou beweegt en om vragen te stellen. Na de presentaties wordt de Jong Talent Prijs 2010 uitgereikt. Een deskundige jury heeft projectvoorstellen van alle exposanten beoordeeld en een winnaar uitgekozen. Ook de uitreiking populaire publiekprijs ontbreekt niet! Aansluitend is er een netwerkborrel voor alle (cultureel) ondernemers, instellingen, bedrijven en overige geïnteresseerden.

Voor leerlingen en studenten van voortgezet en middelbaar onderwijs (MBO t/m WO) is er een uitgebreid educatief programma ontwikkeld met o.a. een rondleiding en het maken van een eigen mediaproduct.

Het Media Art Festival is interessant voor iedereen; van professional tot absolute leek. Zowel voor een eerste kennismaking met mediakunst als voor verdieping van reeds aanwezig kennis; iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens het festival of deel te nemen aan een van de activiteiten.. laat je verrassen!

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten, kijkt u op www.mediaartfriesland.nl.

-----------------------------------------einde persbericht----------------------------------------------------------------------

Het Media Art Festival 2010 is één van de projecten van Stichting Media Art Friesland. Doelstellingen van de stichting zijn talentontwikkeling, kennisuitwisseling en stimuleren van het cultureel ondernemerschap. Daarnaast fungeert Media Art Friesland als cultuurmakelaar in de media en kunst.

Noot voor redactie,