Ingezonden persbericht



---



Eindhoven, 4 oktober 2010


---

Denvis & the Real Deal presenteert nieuw album met prominente gastmuzikanten in Parktheater

'Join The Circus', de nieuwe cd van wellicht Eindhovens opvallendste band Denvis & The Real Deal, wordt op woensdag 13 oktober gepresenteerd in het Eindhovense Parktheater. Het gezelschap krijgt hierbij hulp van diverse gastmuzikanten, waaronder Bertus Borgers, Ad van Meurs en Jaap van Beusekom, die allen ook een bijdrage hebben geleverd aan het album.

Denvis & the Real Deal is een bonte verzameling Eindhovense muzikanten, met ieder hun eigen achtergrond, maar met stuk voor stuk een brede interesse en multi-inzetbaar. Vanuit een rock 'n' roll achtergrond en -attitude hebben de leden zich binnen dit muzikale collectief bekwaamd in singer/songwriter-achtige muziek, country, blues, rock, soul en zelfs folk en Latin. Met een uitgebreid palet aan muzikale kleuren en het lef en vermogen om zich uiteenlopende muzikale stijlen eigen te maken onderscheidt Denvis & the Real Deal zich sterk binnen het Nederlandse muzikale landschap.

Het nieuwe album bevat dertien tracks en wordt uitgebracht op het eigen platenlabel Drugmoney Records. De liedjes zijn geschreven door creatieve duizendpoot en spil van de band Denvis, z'n bandleden en vrienden en bevatten bijdragen van een aantal bijzondere gastmuzikanten waaronder Peter te Bos (zang), Jaap van Beusekom (pedalsteel), Bertus Borgers (saxofoon) en Ad van Meurs (slide/gitaar). Laatstgenoemde drie zullen deze bijdragen ook live in het Parktheater vertolken. Daarnaast zullen zij deze avond ieder met hun eigen bands nog een show verzorgen.

De release party in het Parktheater vangt aan om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur. Kaarten kosten E 25,- per stuk en zijn online verkrijgbaar via https://secure.muziekagenda.nl/pages/main.asp?page=9990&concert_id_ma=147877&validationcode=F3FA11 en aan de dagkassa. Een ticket geeft ook recht op een gratis exemplaar van het fraai vormgegeven album, inclusief 24 pagina's tellend boekwerk met afmetingen van 21 x 21 cm, afgedrukt op hoog kwaliteitskarton.

Naast het optreden in het Parktheater heeft Denvis & the Real Deal naar aanleiding van de release nog een aantal shows meer op de agenda staan, waaronder de Groene Engel (Oss, 30 oktober), Iduna (Drachten, 26 november), Melkweg (Amsterdam, 24 december) en Romein (Leeuwarden, 7 januari). De komende tijd zullen daar meer shows bijkomen, zie www.denvis.com voor alle tourdata.


---

Noot voor redacties