Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 4 oktober 2010

Topsporttalent van het jaar op Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Op woensdag 13 oktober wordt op locatie Prinsenlaan van Thorbecke Voortgezet Onderwijs om 10.45 uur de Topsportleerling van het jaar gehuldigd. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet de leerling niet alleen sportief gebied uitblinken, maar bovendien goede schoolresultaten hebben behaald.

De prijs wordt voor de derde keer uitgereikt. In 2009 won Stefan de Vrij, voetbaltalent van Feyenoord en inmiddels vaste waarde in de formatie van Mario Been. Het eerste jaar (2008) werd Lesley Kerkhove gehuldigd. De tennisster haalde op Roland Garros de dubbelfinale voor junioren van Roland Garros en nam deel aan de Australian Open.

Dit jaar zijn er drie leerlingen genomineerd. De eerste is tafeltennisster Britt Eerland. De Schiedamse Europees werd Jeugdkampioen en negende bij de Jeugd Olympische Spelen in Singapore . Ze heeft zich reeds gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in Bahrein.

De tweede genomineerd is Piotr Havik (16). De wielrenner won het afgelopen seizoen zeventien wedstrijden, waaronder de ronde van Oost-Vlaanderen, de Lotto-Ridley en de Haspengouw Tour.

De derde genomineerde is honkballer Roy Seltenrijch. Dit jaar werd hij voor de tweede maal landskampioen met DOOR Neptunus, bereikte de zesde plaats op het WK onder de 19 jaar en is uitgenodigd voor een showcase in Amerika.

Drie topsporters die hun opleiding volgen op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is de enige LOOT-school in de regio. Dat betekent dat het de enige school is waar topsporters hun opleiding goed kunnen combineren met hun trainingen.

De prijs wordt uitgereikt door Antoinette Laan, wethouder sport van de gemeente Rotterdam.