FNV KIEM

Redenen vertrek Munsterman nog steeds niet duidelijk

dinsdag 12 oktober 2010

Maandag 11 oktober jl. hebben de vakbonden waaronder FNV KIEM een gesprek gehad met de nieuwe topman van Wegener, Truls Velgaard. Tijdens dit gesprek hebben we sterk aangedrongen om duidelijkheid te verschaffen over het plotselinge vertrek van Munsterman. Velgaard heeft dit niet kunnen doen. FNV KIEM-bestuurder Bernard van Iren: "Een logische verklaring is uitgebleven. Wij zullen ook niet schromen om de Raad van Commissarissen of Mecom uitleg te vragen, mocht er tijdens het volgend overleg nog steeds onduidelijkheid bestaan over het vertrek van Munsterman".

Verlenging oud sociaal plan
Velgaard heeft ons verzekerd dat hij niet van plan is om grote veranderingen door te voeren. De bonden hebben besloten het overleg over een nieuw sociaal plan voorlopig op te schorten en hebben Wegener gevraagd de werking van het oude plan te verlengen. Velgaard heeft toegezegd dat te bekijken, maar heeft de onrust bij FNV KIEM en de andere bonden niet weg kunnen nemen.

Informatie
FNV KIEM gaat samen met de andere bonden kijken hoe die duidelijkheid over de toekomst van Wegener wel verkregen kan worden. Van Iren: "Op ons aandringen zullen we in ieder geval regelmatig worden geïnformeerd over de ontwikkelingen en plannen van Wegener. Het volgend overleg staat al gepland voor 3 november a.s. Op deze manier houden wij de druk op de ketel".

Een artikel in het Financieele Dagblad van maandag 11 oktober bevestigt de lezing dat Munsterman weg moest na een strijd om de macht met eigenaar Mecom, die zich uiteindelijk toespitste op het uitbesteden van de ICT.