USG People introduceert marktplaats voor zzp'ers

IKKI freelance gaat van start als grootste aanbieder van kwaliteitsopdrachten voor freelancers in Nederland

Almere, 13 oktober 2010 - USG People introduceert een Nederlandse marktplaats voor zzp'ers. De portal IKKI freelance brengt zzp'ers en opdrachtgevers met interessante opdrachten bij elkaar. Door handig gebruik te maken van al bestaande kanalen maakt de online marktplaats een vliegende start: op www.ikkifreelance.nl staan nu al 375 gewilde opdrachten van gerenommeerde bedrijven en ruim 10.000 geregistreerde freelancers. Daarmee is IKKI freelance gelijk de grootste online marktplaats voor kennisintensieve freelance opdrachten voor dienstverlenende zzp-ers in Nederland.

IKKI freelance biedt zowel zzp'ers als opdrachtgevers voordelen die ze op dit moment nergens anders kunnen vinden. "We nemen deelnemende bedrijven met veel freelance opdrachten de administratieve rompslomp uit handen en zorgen er tevens voor dat ze kosten besparen", zegt Michael Ammerlaan, Corporate Vice President Strategy & Implementation van USG People. "En freelancers kunnen bij ons terecht voor een continue stroom aan aantrekkelijke opdrachten die snel betaald worden. Bovendien kunnen ze via de community ervaringen uitwisselen met andere freelancers."

Gebruikmaken van bestaande kanalen

IKKI freelance is in juli met een zogeheten soft launch van start gegaan. Op basis van de eerste feedback van gebruikers is de site geoptimaliseerd zodat USG People er zeker van is dat IKKI freelance voorziet in de behoeftes van freelancers en opdrachtgevers. IKKI freelance maakt gebruik van de pool aan freelancers die zich al hebben ingeschreven op De wereld van IKKI, de bestaande online carrière community. Die zzp'ers kunnen nu ook voor hun opdrachten terecht op het platform. Verschillende werkmaatschappijen van USG People bieden als eerste aanbieders al freelance opdrachten van hun klanten via IKKI freelance aan. De komende tijd zullen opdrachtgevers ook zelf opdrachten gaan plaatsen. Ammerlaan: "Je kunt IKKI freelance wel vergelijken met een nieuw winkelcentrum dat vanaf dag één tal van winkels van gerenommeerde merken onderdak biedt en gelijk veel bezoekers heeft. De gebruikelijke startproblemen van marktplaatsen voor freelancers - een gebrek aan zzp'ers, opdrachten of een gebrek aan beide - kennen wij niet. Dat is belangrijk, want je krijgt maar één keer de kans een goede indruk te maken."

Transparante aanbieder

De nieuwe portal biedt opdrachtgevers verschillende voordelen. Voor veel opdrachtgevers die gebruikmaken van freelancers is deze markt ondoorzichtig. Opdrachten worden vaak via de eigen netwerken van medewerkers uitgezet, waarbij niet duidelijk is hoeveel een intermediair aan een freelance opdracht verdient. Door de transparante manier waarop IKKI freelance is opgezet, krijgen opdrachtgevers veel meer grip op het freelancewerk. Tegelijkertijd kunnen ze op tarieven besparen aangezien er via de online marktplaats geen gebruik hoeft te worden gemaakt van een bemiddelend bureau. IKKI freelance neemt bovendien het juridische werkgeversschap van de opdrachtgever over. Die is dan verlost van contracten, het controleren van VAR-verklaringen en het risico van loonheffing en hoeft zich alleen maar te bekommeren over het inhoudelijke deel van het werk.

Elke opdracht wordt getoetst aan kwaliteit en duur

Ook freelancers hebben via IKKI freelance minder te maken met administratieve zaken. De portal regelt het contract en verstuurt de opdrachtgever een factuur. Freelancers kunnen binnen twee weken worden uitbetaald. Zzp'ers kunnen op IKKI gebruikmaken van de community, maar bovenal kunnen ze er terecht voor een continue stroom aan goede opdrachten. IKKI freelance toetst elke opdracht aan kwaliteit en duur: klussen voor enkele dagen worden niet geplaatst.

Op de portal staan veel opdrachten voor hoger opgeleiden werkzaam in de ict, marketing en communicatie, engineering en juridische dienstverlening. Op www.ikkifreelance.nl werken de Wereld van IKKI en CapitalP ZZPay nauw samen met andere werkmaatschappijen van USG People. Op zeer korte termijn zal ook in België een IKKI freelance platform gelanceerd worden.

Voor meer informatie over dit persbericht: