Gemeente Voorschoten

projecten aan om uit te voeren

College wijst ruimtelijke projecten aan om uit te voeren

Voorschoten wijst ruimtelijke projecten aan om te gaan uitvoeren de komende jaren. Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad een voorstel gestuurd met een lijst van projecten waarmee de gemeente concreet aan de slag wil.

Tussen 2011 en 2014 pakt Voorschoten 28 projecten aan. Wethouder Freddy Blommers: "Op de oude lijst stonden 43 projecten. Van elk project hebben we vastgesteld of uitvoering noodzakelijk is of wenselijk. Het is niet verantwoord om teveel projecten tegelijkertijd uit te voeren. Het belangrijkste is dat we in 2011 echt aan de slag gaan.

Heldere keuzes

Het college maakt een heldere keuze in welke projecten wordt geinvesteerd en welke projecten worden uitgesteld. Met deze lijst volgt het college de tekst uit het raadsprogramma: 'De Voorschotense maat: durf te kiezen.' Blommers: "De herinrichting van de Dobbewijk, de scholenbouw in Noord-Hofland en ontwikkeling op het Deltaplein zijn ingewikkelde en dure projecten maar noodzakelijk voor de kwaliteit van Voorschoten."
Gezien de weinig rooskleurige financiële situatie kiest het college er daarnaast voor om projecten uit te voeren die de gemeente geld opleveren zoals huizenbouw in Noord-Hofland. Ook wordt gestart met het maken van toekomstplannen voor de definitieve bestemming van het MOC-terrein.

Inbreng Voorschotenaren

De gemeente hecht grote waarde aan de inbreng van Voorschotenaren als het gaat om projecten die inwoners rechtstreeks aangaan. Tijdig wordt bekend gemaakt op welke manier de burgers worden betrokken.
* 13 oktober 2010