Ingezonden persbericht


DataBalk oplossing Helios krijgt groen licht voor AW319 en AW320

13 oktober 2010

DataBalk heeft de softwaretest van Vektis voor de AW319 en AW320 succesvol afgerond. DataBalk-oplossing Helios voldoet hiermee als een van de eerste softwareleveranciers aan deze Vektis-standaarden.

Vanaf januari 2011 moeten zorgaanbieders de door hun geleverde intramurale zorgprestaties op cliëntniveau declareren. De declaratie dient te gebeuren conform het AW319 formaat. Er zijn zorgkantoren die een prijsopslag op de productieafspraken uitkeren, dit als een zorgaanbieder ook de extramurale zorgprestaties met ingang van januari 2011 op cliëntniveau declareert. In lijn met deze regelgeving, draagt DataBalk tijdig zorg voor de benodigde software die naast intramurale zorgprestaties ook extramurale zorgprestaties aanlevert in het AW319 formaat.

De volgende stap is het afronden van de ketentest van Vektis. De ketentest is een test waarbij de logistieke aspecten van de applicaties in de keten worden getest. De nadruk ligt hierbij op het testen van uitwisseling van AW319 en AW320 berichten. De test zal één op één worden uitgevoerd met een zorgkantoor.

Over DataBalk
DataBalk is sinds 1982 actief op de Nederlandse markt. Met vestigingen in Gorinchem en Veenendaal is DataBalk succesvol in het aanbieden van ICT-oplossingen binnen de woningcorporatiemarkt en zorgsector. Ook is zij sterk binnen de markt voor ICT-diensten. Innovatief, professioneel en no-nonsense zijn kenmerken die DataBalk typeren. DataBalk maakt deel uit van de Belgische Cegeka groep. Voor meer informatie ga naar www.databalk.nl