Adopteer een regisseur

13/10/2010 09:00

adopteereenregisseur.nl

Vandaag start een nieuw initiatief: adopteer een regisseur. Tv-regisseur Camiel van den Boogaard stelt zichzelf als eerste ter beschikking voor een adoptie.

De publieke omroep gaat drastisch bezuinigen. En tegelijkertijd nemen bedrijven als gevolg van de economische crisis steeds minder bedrijfsfilms en commercials op. Het gevolg: tientallen freelance regisseurs hebben momenteel te weinig werk.

Ondertussen groeit het belang van bewegend beeld in de commerciële communicatie iedere dag. In razend tempo wordt video de standaard op internet, maar communicatie-afdelingen van bedrijven denken nog te weinig 'visueel'. Kortom: de hoogste tijd om beide ontwikkelingen aan elkaar te koppelen. De hoogste tijd voor: 'Adopteer een regisseur'.

Het idee is als volgt. Een bedrijf adopteert een allround regisseur, in eerste instantie voor tien dagen. Hij of zij maakt in deze periode een audiovisuele productie voor internet of intranet. De regisseur leidt bovendien communicatiemedewerkers op zodat deze zelf content kunnen genereren. Voordeel van de adoptie is dat een regisseur het bedrijf van binnenuit leert kennen en met de communicatiemedewerkers mee kan denken op wat voor manier video als communicatiemiddel kan worden ingezet. Bovendien kent hij of zij de tv-wereld en weet zodoende wat redacties nieuwswaardig vinden. Een geadopteerde regisseur kan dus meer exposure opleveren voor een bedrijf en leert de communicatieafdeling bovendien visueel denken. En dat is onmisbaar in een wereld die steeds visueler wordt.

Bedenker van het concept is Camiel van den Boogaard. Afgestudeerd Communicatiekundige aan de Universiteit Utrecht en sinds 1992 regisseur van talloze tv-programma's. Onder andere voor KRO, AVRO, Tros, Teleac, Llink, RTL4, SBS en National Geographic Channel.

Tegenwoordig is hij werkzaam als freelance regisseur en producent, voor onder andere KNVB, ABN AMRO, UWV, Hogeschool Utrecht, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Camiel van den Boogaard kan vanaf vandaag geadopteerd worden.

http://adopteereenregisseur.nl/