Gemeente Oirschot

Ontwerp-Boomteeltvisie ter inzage

In 2008 is door de boomtelers een âIntegrale visie boomkwekerij in Oirschotâ opgesteld. Deze ontwerpvisie heeft ter inzage gelegen en daar zijn veel zienswijzen op binnen gekomen. Dit is voor de gemeente Oirschot aanleiding geweest een werkgroep op te richten die de problematiek van de boomteelt in kaart moest brengen. Wij zijn hiermee gestart in mei 2010. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe ontwerp-Boomteeltvisie.

Â

De ontwerp-Boomteeltvisie

De boomteeltsector heeft zich de afgelopen jaren voorspoedig ontwikkeld De nieuwe Boomteeltvisie is opgesteld om de verdere ontwikkeling van de sector in goede banen te leiden. In de visie is gekeken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van boomteelt in relatie tot de andere functies en waarden in het buitengebied.

Â

Informatie-avond

Op 20 oktober 2010 is er in de raadzaal van het gemeentehuis een informatie-avond over de ontwerp-Boomteeltvisie. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze bijeenkomst presenteren we de ontwerp-Boomteeltvisie en is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.30 uur.

Â

Ter inzage

Vanaf 14 oktober 2010 t/m 24 november 2010 ligt de ontwerp-Boomteeltvisie ter inzage. Tijdens deze periode kunt u de ontwerp-Boomteeltvisie komen inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Oirschot. U kunt de ontwerpvisie ook downloaden via onze website www.oirschot.nl.

Â

Zienswijzen

De gemeente Oirschot vindt het belangrijk dat haar inwoners kunnen reageren op de ontwerp- Boomteeltvisie. Het is dan ook mogelijk om vanaf 14 oktober tot en met 24 november 2010 uw zienswijze kenbaar te maken. U kunt dit schriftelijk of mondeling doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie.

Â

Vervolg en vragen

In januari 2011 willen we de Boomteeltvisie, inclusief de beantwoording van de zienswijzen, voorleggen aan de gemeenteraad. Na de vaststelling door de raad verwerken we deze Boomteeltvisie in het Bestemmingsplan Buitengebied Fase 2. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Merijn Stoffels van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333, e-mail boomteelt@oirschot.nl.