Gemeente Meppel


Koninklijke Onderscheiding Meppel

Burgemeester Westmaas heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Ellen Murica IJben-de Vries uit Meppel. Maandag 11 oktober heeft Burgemeester Mr. Joh. C. Westmaas een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Ellen Murica IJben-de Vries uit Meppel.
Mevrouw IJben (57) heeft zich al meer dan 25 jaren als vrijwilliger ingespannen voor Unicef. De uitreiking vond plaats in de Doopsgezinde Kerk tijdens een vergadering van het Regionaal Unicef Comité.

Mevrouw IJben nam afscheid als hoofd depothouder van Unicef. Naast haar werk als zelfstandig ondernemer heeft decoranda zich al meer dan 25 jaar als vrijwilliger ingezet voor Unicef. In deze jaren is decoranda ondermeer jeugdvoorlichter en hoofd depothouder geweest.

Als hoofd depothouder beheert en administreert decoranda de goederenstroom van het hoofdkantoor naar het regionaal Unicef Comité en vice versa. Daarbij houdt ze toezicht op de voorraden en de afrekening van de verkoop en draagt ze verantwoordelijkheid voor de aansturing en de begeleiding van de verkopers. Vervolgens verzorgt decoranda de retourzending en afrekening in samenwerking met de penningmeester.

Decoranda organiseert de verkoop vanuit eigen huis al jarenlang, waarbij ook de gezinsleden werden ingeschakeld. Na haar afscheid als hoofd depothouder blijft ze nog wel activiteiten verrichten als depothouder.
Met deze activiteiten heeft mevrouw IJben zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen. Het heeft Hare Majesteit dan ook behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.