Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 13 OKTOBER 2010

IFS ontwikkelt social media voor zakelijk gebruik

IFS Labs, de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van IFS, komt met een aantal tools die zich richten op het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen teams, en op informatie- en kennisverzameling op een gebruiksvriendelijke manier. IFS Labs liet zich inspireren door sociale netwerken als Facebook, Twitter en Skype om IFS Applications gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken.

Wereldwijd zakendoen wordt steeds complexer. IFS onderkent dat IT-applicaties die internationale activiteiten ondersteunen, het ontvangen en delen van informatie binnen een organisatie moeten vereenvoudigen. Met de nieuwste Proof of Concepts van IFS Labs - IFS WikiHelp, IFS Board en IFS Communicator - kunnen gebruikers communiceren, discussiëren en databases doorzoeken. Dit werkt net als met Google, maar dan in een beveiligde omgeving.

In tegenstelling tot bestaande mediatools die voor iedereen toegankelijk zijn, bieden de nieuwe tools van IFS Labs social media-functionaliteit in zakelijke omgevingen, met ingebouwde beveiliging. Gebruikers hoeven hun kernsysteem niet te verlaten om relevante informatie te vinden - alle informatie wordt beheerd en is alleen toegankelijk voor de IFS Applications-gebruikers.

David Andersson, directeur van IFS Labs: "Gebruikers verwachten tegenwoordig dezelfde functionaliteit van hun ERP-systeem als van de tools die ze privé gebruiken. Het is logisch om de look & feel van veelgebruikte applicaties te gebruiken om zo de bruikbaarheid van onze eigen zakelijke oplossingen te vergroten. Zakelijke applicaties zijn zo krachtig als de informatie die ze in zich dragen. Daarom is het belangrijk om ze zo toegankelijk mogelijk te maken."

De nieuwste applicaties die momenteel worden ontwikkeld door IFS Labs, richten zich op het verbeteren van de onderlinge samenwerking en communicatie binnen teams en op het registreren van informatie en kennis op een gebruiksvriendelijke manier.

IFS WikiHelp

* Maakt het voor IFS Applications-gebruikers mogelijk elkaar te helpen om problemen op te lossen door samen te werken in een centrale kennisbank die lijkt op Wikipedia.
* Zorgt ervoor dat bedrijfsinformatie veilig is, maar wel toegankelijk binnen het bedrijf.
* Biedt gebruikers de mogelijkheid informatie toe te voegen of te updaten, vragen te stellen en te zoeken naar bestaande data zonder IFS Applications te hoeven verlaten.
* Creëert een collectief bedrijfsgeheugen dat profiteert van de kennis van alle collega's.

IFS Board

* Slaat informatie op zoals op een prikbord op Twitter of Facebook, maar dan veilig. Alleen te vinden binnen IFS Applications.
* Ondersteunt real-time samenwerking tussen collega's. Medewerkers plaatsen opmerkingen of stellen vragen binnen een speciale omgeving. Dit kan via een berichtje of 'scribble' binnen IFS Applications. Vanuit elk formulier waarin een gebruiker werkt, kan hij of zij een vraag of opmerking op het IFS Board plaatsen.
* Voegt automatisch een link toe aan specifieke zoekopdrachten. Zo blijven content en filters gekoppeld aan het onderwerp en zijn alleen de relevante scribbles zichtbaar.
* Maakt het creëren van IFS Board Groups mogelijk: voor projectmanagers, voor een klantaccount of voor een aantal medewerkers. Zo komen vragen en opmerkingen altijd bij de juiste groep mensen terecht.

IFS Communicator

· Maakt samenwerking binnen IFS Applications en tussen gebruikers en externen eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.
· Maakt real-time communicatie mogelijk dankzij tools die lijken op Skype of MSN Messenger. Zo werken collega's effectief en efficiënt samen.
· Staat samenwerking en communicatie binnen IFS Applications toe zonder uit te loggen. Gebruikers kunnen binnen de oplossing brondata of contactgegevens opzoeken.

Andersson vervolgt: "Momenteel zijn deze nieuwe opties nog in de ontwikkelingsfase, maar we zijn vastbesloten om nieuwe standaarden te creëren in het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van zakelijke applicaties en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Als deze opties zijn ingebouwd in IFS Applications, hoeven gebruikers hun kernsysteem niet meer te verlaten. Dit betekent dat informatie beheerd en opgeslagen wordt op de juiste plek. Zo worden de voordelen van een collectief bedrijfsgeheugen werkelijkheid."

IFS Labs is onderdeel van de Research & Development-tak van IFS. Dit bedrijfsonderdeel onderzoekt nieuwe functionaliteit voor zakelijke applicaties en dient als testomgeving voor nieuwe initiatieven en Proof of Concept-projecten die nog niet op grote schaal zijn in te zetten. Medewerkers van het lab halen inspiratie uit intuïtieve web- en social media-applicaties en gebruiken deze ideeën voor IFS Applications. Zo voorziet de afdeling in de continue behoefte van IFS om zakelijke applicaties te verbeteren en zo een nieuwe standaard neer te zetten in softwareontwerp.

Meer informatie over IFS Labs is te vinden in de productsectie op www.ifsworld.com.

####

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.




Ingezonden persbericht