Ingezonden persbericht



---



- PERSBERICHT -

Unieke introductie binnen visconserven:
het eerste blikje gestoomde tonijn dat niet hoeft uit te lekken

John West introduceert Pure & Natural

Utrecht, 12 oktober 2010 - John West brengt een unieke introductie op de visconserven markt: de nieuwe tonijnmoot Pure & Natural. Pure & Natural is het eerste blikje gestoomde tonijn in Nederland dat niet hoeft uit te lekken voor gebruik. De nieuwe tonijnmoot is verkrijgbaar in 3 varianten, met een vleugje water, zonnebloem- of olijfolie. "Met Pure & Natural komt John West de consument tegemoet in smaak, gemak en het maken van een bewuste keuze", aldus Bart de Vuijst, country manager John West Holland.

Lekker en makkelijk
Pure & Natural is een sappige en stevige gestoomde tonijnmoot. Doordat de tonijn wordt gestoomd en met een vleugje water, zonnebloem- of olijfolie wordt ingeblikt, blijft de originele pure smaak van de tonijn beter behouden. Door deze minimale toevoegingen is het niet meer nodig het blikje voor gebruik te laten uitlekken, maar kan de moot direct worden gebruikt. Ook hoeft er geen blikopener meer aan te pas te komen, Pure & Natural is voorzien van een 'Easy-opening', het blikje kan in één beweging opengetrokken worden. "Geen vieze blikopener, handen, aanrecht of gootsteenbak meer", aldus De Vuijst.

Geen conserveringsmiddelen
Naast de gemakken die vis in blik met zich meer brengt, zoals de snelle, makkelijke bereiding en de lange houdbaarheid, is vis in blik ook gezond. Vis bevat veel broodnodige voedingsstoffen en mineralen en deze blijven behouden bij het inblikken van de vis. De visproducten van John West bevatten verder ook geen conserveringsmiddelen.

In de winkel
Vanaf oktober vervangen de drie nieuwe variaties Pure & Natural tonijnmoot van John West de huidige tonijnmoot in de winkels. De consumentenadviesprijs voor de Pure & Natural tonijnmoot is E1,99 per blik.

Over John West

John West produceert al meer dan honderd jaar vis van de beste kwaliteit en stelt alles in het werk om de beste en smakelijkste vis uit wereldzeeën te vinden. John West is marktleider in Nederland, Engeland en Ierland en is te koop in 38 landen in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Noord en Zuid Amerika. Het John West assortiment bestaat wereldwijd uit meer dan 130 producten. In Nederland zijn 30 producten van tien vissoorten verkrijgbaar. Dit zijn o.a.: Tonijn, Ansjovis, Krab, Makreel, Sardines, Rode en Roze Zalm in blik, Vispate en Tuna with a Twist. Voor meer informatie www.john-west.nl of www.VISopzijnBEST.nl.

EINDE BERICHT