Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 13 oktober 2010

Vragen van de leden Jacobi en Kuiken (beiden PvdA) aan de Minister van Verkeer en Waterstaat

over ontwikkelingen nieuwe zeeverkeerscentrale.


* Klopt het bericht in de Volkskrant dd. 7 oktober 2010 http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1030382/2010/10/07/Gaat-het-licht-uit-voor-de-laatste-vuurtorenwachters.dhtml dat er voorbereidingen plaatsvinden voor het in gebruik nemen van de nieuwe Zeeverkeerscentrale op Terschelling? Zo ja, wat is de stand van zaken?


* Onderkent u de zorg van belanghebbenden (vissers, wadvaarders, wadlopers, eilanders), zoals genoemd in het artikel van de Volkskrant, naar de risico's van het verdwijnen van het menselijke oog op de vuurtoren?


* Zo ja, wat gaat u doen om deze zorgen van de belanghebbenden en de genoemde risico's te betrekken in het verdere proces?

5. Wat betekent het dat de radarbegeleiding vanaf Schiermonnikoog nu beperkt mogelijk is (zoals elke twee uur vanaf de toren wordt gemeld)? 6. Klopt het dat de vuurtorenwachters een zwijgplicht is opgelegd? Zo ja, waarom is deze opgelegd? 7. Op welke wijze voert u de motie Jacobi/Atsma (29 684 nr 82) uit? En hoe verhoudt deze uitvoering zich met de aangekondigde verhuizing van de vuurtorenwachters Terschelling en Schiermonnikoog?

8.. Wanneer kan de Tweede Kamer de door u aangekondigde evaluatie ontvangen?

9.. Kunt u nogmaals bevestigen dat voordat deze evaluatie in de Tweede Kamer besproken is, er geen besluiten worden genomen over het opheffen c.q. wijzigen van de huidige vuurtorenbezetting?




Partij van de Arbeid