Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 13 oktober 2010

Stadspeiling 2010: wat doen Amersfoorters in hun vrije tijd

Wat doen Amersfoorters aan sport en recreatie? Welke evenementen of voorstellingen bezoeken zij en welke ideeën hebben zij om de stad aantrekkelijker te maken voor sport, uitgaan of recreatie? In oktober start de gemeente een groot onderzoek naar de besteding van de vrije tijd van inwoners van Amersfoort. Deze informatie wordt gebruikt om faciliteiten en voorzieningen beter te laten aansluiten bij de wensen van de inwoners.

Het onderzoek vraagt Amersfoorters ook naar hun mening over de dienstverlening van de gemeente en over de manier waarop Amersfoorters naar hun werk gaan. Dit laatste kan weer gebruikt worden bij de aanleg van nieuwe wegen, op- en afritten, fietspaden en het openbaar vervoer.

Medio oktober valt bij 3.000 inwoners vanaf 18 jaar een brief in de bus met het verzoek om mee te doen aan het onderzoek. Dat kan door de vragenlijst in te vullen op internet of op papier. De resultaten van het onderzoek zullen in het voorjaar van 2011 bekend worden gemaakt op internet en via de lokale media.

Noot voor de redactie,