Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Kippenvel voor de hele familie
Griezelige herfstdagen in The Amsterdam Dungeon

Amsterdam, 13 oktober 2010 - Uitgeholde pompoenen, grauwe maskers, macabere verkleedpartijen - dat is Halloween, het griezelfeest bij uitstek. In Amerika is dit al lang een 'feest met kippenvel' voor de hele familie, maar inmiddels heeft het ook in veel Europese landen ingang gevonden. Vooral kinderen hebben plezier in het verkleden en huiveren, maar ook volwassenen jagen elkaar graag de stuipen op het lijf. Een tip voor al deze griezelfanaten: kom deze herfst een kijkje nemen in The Amsterdam Dungeon, waar bezoekers op een griezelige maar leuke manier alles leren over de geschiedenis van Nederland. Leuk detail: jonge bezoekers die tijdens Halloween hun spookachtige verkleedtenue dragen kunnen rekenen op een speciale entreekorting van 50%.

Heksenfeestje
Ooit gehoord van Meynes Cornelis? Dat is de heks die het heksenhuis bewoond in The Amsterdam Dungeon. Meynes werd in de middeleeuwen veroordeeld voor hekserij en men wilde haar op de brandstapel gooien. Maar ze was slim en ontkwam haar straf. Sindsdien houdt ze zich schuil in de kelders van The Amsterdam Dungeon. En zoals het een echte heks betaamt is ook Meynes gek op Halloween. Benieuwd naar deze Amsterdamse heks? Je weet haar te vinden.

Sint Maarten
Vlak na Halloween vindt het Sint Maarten feest plaats, namelijk op 11 november. Kinderen gaan op deze dag met lantaarns langs de deuren en vragen om een snoep of fruit want het feest staat van oudsher in het teken van goedheid en deemoed. De dagen rond Sint Maarten is het vaak regenachtig, koud en vroeg donker. De ideale tijd om er met het gezin op uit te trekken en kennis te maken met de duistere geschiedenis van Nederland. Een bezoek aan the Amsterdam Dungeon is niet alleen leerzaam en interactief maar ook reuze spannend. Kortom: beleef deze herfst kippenvel met het hele gezin!

The Amsterdam Dungeon biedt bezoekers een kijkje in de duistere geschiedenis van Nederland. Met professionele acteurs, special effects en prachtige decors is dit een unieke ervaring. Leer op een leuke, interactieve en soms griezelige manier over de geschiedenis van Nederland. Alles in The Amsterdam Dungeon is gebaseerd op historische feiten, zo wordt er o.a. verteld over de minnares van Rembrandt, de VOC en de Pest. The Amsterdam Dungeon is dé must-see attractie van Nederland! The Dungeon valt onder Merlin Entertainments Group met attracties over de hele wereld, zoals Legoland, Madame Tussauds en SEA LIFE. Zie voor meer informatie www.theamsterdamdungeon.nl.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met:

USP Marketing PR

Contactpersonen: Liesbeth van Hussen
Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: liesbeth@usp.nl

Interesse in een bezoek aan The Amsterdam Dungeon? Neem contact op met USP Marketing PR.




---- --