Bloomberg Television benoemt Gary Groenheim tot commercieel directeur voor Aziё-Pacifiek

- Bloomberg TV bereikt nu 13 miljoen gezinnen in Aziё - een mijlpaal in de distributie - en heeft plannen voor verdere groei

NEW YORK & LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20101013 --

Bloomberg Television, het wereldwijde 24-uurs netwerk voor zakelijk nieuws, heeft vandaag aangekondigd dat Gary Groenheim bij het netwerk komt als commercieel directeur voor de regio van Aziё-Pacifiek. Groenheim, die zich gaat vestigen in de regionale hub van het netwerk in Hong Kong, komt van CNBC EMEA waar hij de functie van directeur Marketing bekleedde.

Groenheim legt verantwoording af aan Brian Martinez, International Managing Director voor Bloomberg Television, en krijgt een groot aantal bedrijfsactiviteiten onder zich. Hiertoe behoren de expansie van marketing, distributie en huidige en toekomstige partnerschappen in Aziё-Pacifiek. Groenheim komt bij een wereldteam dat zich richt op de groei van het merk van Bloomberg. Tot het team behoren Lindsey Oliver, International Commercial Director, die verantwoording aflegt aan Martinez, en Mark Froude, die in de regio de advertentieverkoop voor televisie, Internet en mobiele producten onder zijn hoede heeft. Bloomberg Television heeft onlangs zijn plannen om de distributie uit te breiden bekrachtigd door de benoeming van Multi Channels Asia (MCA) voor het vernieuwen en uitbreiden van zakelijke onderhandelingen voor Bloomberg Television via de belangrijkste kabel- en satellietexploitanten in de regio Aziё-Pacifiek.

“Dit jaar hebben we een belangrijke mijlpaal voor de distributie gehaald door meer dan 13 miljoen gezinnen in Aziё-Pacifiek te bereiken. Hieronder vallen ook nieuwe markten in Zuidoost-Aziё," zei Martinez. "Daar wij onze aanwezigheid wereldwijd uitbreiden betekent de enorme ervaring van Gary op het gebied van reclame, marketing en het opbouwen van bedrijfspartnerschappen een grote toegevoegde waarde voor ons team."

"Ik zie ernaar uit om tijdens deze belangrijke groeiperiode van Bloomberg Television met dit wereldbekende bedrijfsmerk te kunnen werken," aldus Groenheim.

Groenheim kan Bloomberg meer dan 15 jaar ervaring in marketing en reclame bieden. In de afgelopen vijf jaar gaf Groenheim leiding aan alle reclame- en marketingactiviteiten voor het merk CNBC in Europa en het Midden-Oosten. Eerder werkte hij vijf jaar lang voor Time Magazine waar hij de functie van Senior International Marketing Manager bekleedde. Hier was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van marketingprogramma’s voor Europa en Aziё, in een tijd waarin het profiel van het merk wereldwijd een groei doormaakte. Groenheim heeft ook het mediapartnerschap van het tijdschrift met het World Economic Forum opgericht. Ook stelde hij de European Heroes Awards voor Time in. In zijn eerdere carrière bekleedde hij functies bij Nike in Europa en voor het in Londen gevestigde reclamebureau Wieden+Kennedy.

Voor meer informatie over Bloomberg Television gaat u naar http://www.bloomberg.com/tv/ en volg ons op Twitter op (@BloombergTv) of Facebook

Voor meer informatie over Bloomberg gaat u naar http://www.bloomberg.com en volg ons op Twitter (@BloombergLP) en Facebook.

Over Bloomberg

Bloomberg is ´s werelds meest vertrouwde bron van informatie voor specialisten in de financiën en het bedrijfsleven. Bloomberg combineert vernieuwende technologie met ongeëvenaarde capaciteiten op het gebied van analyse, gegevens, nieuws, weergave en distributie door kritische informatie te leveren via de service Bloomberg Professional en multimediaplatforms. De media van Bloomberg omvatten televisie, radio, digitaal en print. Bloomberg, met meer dan 2.300 nieuws- en multimediadeskundigen in 145 kantoren in 72 landen, is een van de grootste nieuwsorganisaties wereldwijd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bloomberg
Jocelyn Austin, +1 212-617-3578

jbaustin@bloomberg.net